tiistai 9. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän lukumaraton

   
Viime vuonna järjestettiin tiettävästi ensimmäistä kertaa kirjabloggaajien ystävänpäivän lukumaraton. Emäntänä tuolloin oli Lukutoukan ruokalista (nyk. Villasukkamurmelin kirjablogi) -blogin Emmi. Minulta se meni aivan ohitse. Vuodenvaihteessa tempaus kuitenkin palautui mieleeni aloitettuani Haastavaa lukemista -blogin toisena ylläpitäjänä, Niinpä keskusteltuani haasteblogin toisen yp:n, MarikaOksan kanssa, tulimme siihen tulokseen, että kyllähän tämä täytyy myös vuodelle 2016 saada aikaiseksi. Ja mikäpä olisikaan parempi tapa saada asioita järjestymään kuin laittamalla ne itse tapahtumaan. Emännöinkin siis ilomielin kirjabloggaajien ystävänpäivän lukumaratonia sunnuntaina 14.2.2016. Päivä on sattumalta myös julistettu lukurauhalle

Osallistuminen lienee monille konkarimaratoonaajille jo tuttua, mutta kerrataan vielä perusperiaatteet - mukaanhan on aina hauskaa saada ensikertalaisiakin. 
 • Ilmoita osallistumisestasi tämän postauksen kommenttikenttään.
 • Lukumaratonin pituus on 24 tuntia. Maratonin voi aloittaa mihin kellonaikaan vain, myös edeltävänä päivänä, kunhan osa suorituksesta osuu varsinaiselle maratonpäivälle. Voit esimerkiksi aloittaa jo lauantaina 13.2.2016 klo 12.00, jolloin maraton loppuu osaltasi 14.2.2016 klo 12.00. Maratonin tulee kuitenkin päättyä viimeistään ennen keskiyötä 15.2.2016.
 • Jaloittelu-, ruoka- ja lepotaukoja saa pitää tarpeen mukaan, mutta niihin käytetty aika lasketaan mukaan kokonaissuoritusaikaan.
 • Voit halutessasi kirjoittaa blogissasi päivittyvää postausta maratonkuulumisistasi, mutta riittää, jos kirjoitat maratonistasi koostepostauksen. Kirjaa ylös lukemasi sivumäärä ja teoslistasi ja ilmoita ne julkisesti blogissasi. Jos sinulla ei ole omaa blogia, voit ilmoittaa lukemasi sivumäärän ja halutessasi myös kirjat tämän postauksen kommenttikenttään. Haasteen emäntä tekee koosteen, johon kirjataan kaikki osallistuneet blogit ja yhteinen luettu sivumäärä. 
 • Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten vain! Luetpa siis esimerkiksi sarjakuvaa bussissa lukulaitteelta tai kivikovaa klassikkoa kotisohvalla, ovat kaikki tyylit vapaita. 
 • Lukumaratonin edistymisestä voi raportoida myös somessa. Maratonin hashtagina on käytössä perinteinen #lukumaraton 

Tässä kuva minun maratonpinostani. Lukuiloa!

  

Ystävänpäivän lukumaratonissa ovat mukana seuraavat blogit:

   

42 kommenttia:

 1. Olen mukana Taikakirjaimissa jälleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Tervetuloa mukaan, Raija. ♡

   Poista
 2. Minäkin mukana! Tänä iltana onkin sopivasti kirjastoreissu ja vino pino varauksia saapunut... on mitä lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♡ Ihanaa, kun osallistut! Jään odottamaan mielenkiinnolla, mitä lukupinoosi päätyy.

   Poista
  2. 495 sivua kertyi tilastoihin, eli meni aika mukavasti vaikken aivan täysipainotteisesti voinut keskittyä maratoniin. :) Koosteeni löytyy täältä: http://oksanhyllylta.blogspot.com/2016/02/ystavanpaivan-lukumaraton-paivitetty.html

   Poista
 3. Mä en nyt oikeen voi osallistua tähän ;/
  Me vietetään mun ja äidin synttäreitä ystävänpäivänä niin en oikeen viitti vetäytyy lukemaan ku on vieraita. Maratoonatkaa munki puolestani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sitten ensi kerralla! :) Hauskoja synttäreitä! ♡

   Poista
  2. Kiitos, virallisesti mulla on ne jo tänään ja äidillä viikonloppuna mut juhlitaan samaan aikaan (:

   Poista
 4. Voisin pitää maratonin tuolloin :) Katsotaan, että miten se nyt loppujen lopuksi sujuu, pakko varmasti lukea myös koulujuttuja siinä sivussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Tervetuloa mukaan. ♡ Minulla ja avomiehelläni on kihlajaisten 6v. päivä tuolloin, mutta sain luvan lukea koko päivän. ;)

   Poista
  2. Vau, onnittelut jo etukäteen :D Kyllä hyvän miehen tunnistaa (loputtomasta) ymmärryksestä lukuharrastusta kohtaan :P

   Poista
 5. Anonyymi9/2/16 20:37

  Huu, taidan uskaltautua ensikertalaisena mukaan kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! ♡ Lämpimästi tervetuloa mukaan!

   Poista
 6. Lähden mukaan. Lukukirjoista ei ole paljon tietoa. Ehkäpä löydän jotain kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun osallistut! ♡ Tämä haaste kehittyi hieman lyhyellä varoitusajalla, mutta ehtii tässä vielä katsastaa oman kirjahyllyn tai käymään kirjastossakin.

   Poista
 7. Ilmoittaudun mukaan :) Tarvitsen jonkun sysäyksen lukemiselle kun se on viime aikoina ollut vähän turhan tahmeaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Toivottavasti saat maratonilta tarvitsemaasi potkua. ♡

   Poista
 8. Pitkän mietinnän jälkeen mukana ollaan:) Päätökseen vaikutti eniten se, että noita kirjaston pikalainoja tupsahti sellainen kasa, että kaikkia en välttämättä ehdi lukea, mutta mitään en haluaisi palauttaa lukematta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä syy osallistua! ♡ Tervetuloa mukaan.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Huippua! ♡ Pelkäsin ensin, ettei kukaan näin lyhyellä varoitusajalla ehdi mukaan.

   Poista
 10. Aloitin omani jo. Päivittyvä koostepostaus löytyy täältä.

  VastaaPoista
 11. Kokeilenpa minäkin tätä, tosin sivumäärä voi jäädä pieneksi. Tosin onneksi minulla on yksi paksu sarjakuvaromaani luettavaksi, joten siitä saa vähän toppausta. Olisi myös muutama ohuehko Bookcrossing-kirja, joita olisi hyvä saada kiertoon joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan maratonille! ♡ Sarjakuvat ovatkin hyviä tähän. Harmillisesti ehdin jo lukea kaikki suomennetut Walking Dead -sarjikset.

   Poista
  2. Tässä olisi ensimmäisen maratonini koostepostaus: http://lukemattomatlukemattomat.blogspot.com/2016/02/ystavanpaivan-2016-lukumaratonin.html

   Nyt voisi yrittää kokeilla ottaa siitä vielä puuttuvaa kuvaa kirjoista. Haluaisin sellaisen, mutta kun en tykkää ottaa tai siirrellä niitä... :-P

   Poista
  3. Kitos linkistä! Minä en yleensä tykkää ottaa kirjakuvia blogiin. Niistä ei koskaan tule sellaisia kuin haluaisin.

   Poista
 12. Voisin lähteä vielä mukaan! Tosin aika löyhästi, en viitsi asettaa mitään ihmeempiä tavoitteita. Sarjakuvia on kuitenkin jälleen hirveä määrä odottamassa, joten sitä pinoa olisi tarkoitus saada pienemmäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kun osallistut! ♡ Minullakaan ei ole tarkoitus tavoitella isoa saldoa, vaan hyviä lukukokemuksia ja antaa enemmän aikaa lukemiselle. Ensimmäisenä luettavaksi valikoitui uunituore Takashi Hiraiden Kissavieras.

   Poista
 13. Minäkin osallistun! Lähden matkaan ensikertalaisena ja tämä on mainio tilaisuus kiriä vähän tahtia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! ♡ Tässä lajissa onneksi ei haittaa olla ensikertalainen. :) Tsemppiä maratonillesi.

   Poista
 14. Ensikertalaisena lähden ensimmäiselle maratoonilleni! Sopiva kirjapinokin tässä käsillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! ♡ Tervetuloa mukaan koitokseen. Jokainen maratoonaaja on joskus ollut ensikertalainen ja ihan huippua kun useampi lukija on lähtenyt nyt ensimmäiselle maratonilleen. Tsemppiä! :)

   Poista
 15. Vielä yksi ensikertalainen ilmoittautuisi mukaan huomiselle! Kirjaston palautuspäivät kun taas uhkaavat lupaavasti huojuvaa kirjapinoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kuinka moni ensiertalainen lähtenyt mukaan maratonille. ♡ Tervetuloa ja tsemppiä koitokseen!

   Poista
 16. Minäkin voisin osallistua ensimmäistä kertaa lukumaratoniin. Minulla on työn alla yksi tiiliskivi, mutta voisin siinä sivussa lukea myös sarjakuvia ja Roald Dahlia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! ♡ Sinulla onkin siinä hyvä lukupino maratonille. Tsemppiä matkaan!

   Poista
 17. Täällä on yksi viime hetken ilmoittautuja maratonille! Alkoi tuntua siltä, että huomisen voisikin ihan hyvin viettää vain lukien, joten mukana ollaan. Ensimmäistä kertaa vieläpä. Saa nähdä miten maratoonaus sujuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa maratoonaamaan! ♡ Tyylejä on yhtä monta kuin lukijaakin, eli etköhän sinä ihan hyvin pärjää! :)

   Poista
 18. Minäkin osallistun näin vähän viime tingassa! :) Tämän viikon olen lukenut vain tenttiin ja nyt kun olen siitä viimein suoriutunut niin nämä keskeneräiset kirjat kutsuvat taas luokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä onkin hyvä syy tarttua kirjaan ja uppoutua sen maailmaan täysillä. Tsemppiä luku-urakkaan! ♡

   Poista
 19. Voi ei, multa on mennyt tämä ihan ohi. Täytyy koettaa jos vaikka kuitenkin ehtisin huomenna mukaan. Ni ja tuo Lukutoukan ruokalista -blogin linkki ei johda mihinkään, korjaisitko sen. Vaihdoin blogini nimen, uusi osoite http://villasukkamurmelinkirjablogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistuttaa minun tilannettani viime vuonna. Päivää liian myöhään huomasin sinun lukuhaasteesi Instagram-kuvista, joita lukijat jakoivat. :) Onneksi vielä ehtii mukaan. ♡ Kiitos linkistä! Minulla oli luonnoksessa valmiiksi tuo vanha, niin en tullut tarkistaneeksi.

   Poista