tiistai 19. huhtikuuta 2016

Esittelyssä Meri Mortin värityskirja Pohjolan myytit

     
Arvostelukappale
    
Like on julkaissut Meri Mortin värityskuvia aikaisemminkin, valikoimasta löytyvät niin Koristekallot kuin Burleski -värityskirjat. Tämä Pohjolan myytit kutsui minua kolmikosta eniten ja pyysin siitä esittelykappaleen blogiani varten, vaikka en ollut nähnyt teoksesta yhtään kuvaa kannen lisäksi. Yllätyinkin iloisesti löytäessäni upeita kuvia toisensa jälkeen. Kuvien lisäksi teoksessa on lyhyitä kuvailuja kuvissa esiintyvistä mytologisista hahmoista. Mort on ammentanut ideoita niin suomalaisesta kuin skandinaavisesta mytologiasta.
    
Tuonelan lautturi | Pöllö
Tässä värityskirjassa on ehkä paras paperilaatu tähän mennessä kokoelmaani kerääntyneiden värityskirjojen joukossa, Puuväreillä kevyesti väritettäessä kynänjäljestä ei tule aivan tasainen ja kuollut, vaan väripintaan jää pieniä vaaleampia alueita, joista tulee mieleeni monista lasten kuvakirjoista tuttu roisoisempi pinta. Toki halutessaan kynää voi painaa hieman kovempaa ja saavuttaa näin eheämpiä väripintoja (kuten lautturin taustalla olevassa mustassa kolmiossa) tai käyttää tusseja. Itse kuitenkin tykkäsin kevyemmästä kynänkäytöstä (armeliaampaa myös sormille ja ranteille), ja sain sillä monien kuvien kohdalla aikaiseksi leikitteleviä tekstuureja (mm. lautturin veneen puu, käärmeen nahka, riimujen pussukka).  
  
Susi ja käärme | Riimut
Isoja kuvia on vain yhdellä sivulla, vasemmalle puolelle jäävää sivua on kuitenkin myös hyödynnetty, sillä inforuudun lisäksi osa kuvista on saanut kaverikseen pienempiä kuvia. Esimerkiksi pöllön aukeamalla oli neljäs sulka vasemmalla sivulla. Pohjoisen luonto ja mytologia houkuttelivat minua käyttämään luonnonläheisiä, murrettuja sävyjä, mutta tokihan näidenkin kuvien värittämiseen voi käyttää kaikkia sateenkaaren värejä. Teoksessa on 30 isoa kuvaa, joiden kuva-aiheet vaihtelevat mytologisista hahmoista eläinmaailmaan ja abstrakteihin mandaloihin, kukka-aiheita unohtamatta. Suosittelenkin erityisesti mytologiasta kiinnostuneita tutustuaan tähän värityskirjaan. 

2 kommenttia:

 1. Näyttääpä tosi hienoilta ja inspiroivilta kuvilta! Minulla on yksi värityskirja, jonka ostin alennuksesta, enkä ole oikein lämmennyt sille, sillä mielestäni kirjat kuvat ovat liian pieniä, yksityiskohtaisia ja itseään toistavia. Tässä kirjassa taas näyttää olevan jotain meininkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on noiden lisäksi mm. mahtava kuva Thorista, Dobbyn näköinen maahinen, söpö hiiri ja tonttu, Louhi... vain muutamia suosikkejani mainitakseni.

   Minuakin harmittaa monissa kuvissa liian pienet yksityiskohdat. Tässä onneksi on hyvin tilaa käyttää puuvärejäkin.

   Eivät värityskirjojen kokoajat aina ajattele värittäjää. Harmittaa monen kivan mandalan kohdalla erityisesti, että värittäminen on suorastaan mahdotonta, ellei väritä todella pienikärkisillä tusseilla (ja paperi ei ime väriä liian tehokkaasti).

   Poista