sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Alto Yukimura, Miri Mikawa & Aki: Hopeasokerimestari ja musta keiju 2

"Minulla on nyt tulevaisuus"
   
   
Arvostelukappale
    
Hopeasokerimestari ja musta keiju 2 jatkaa siitä, mihin ensimmäinen osa jäi. Toisessa osassa Alto Yukimuran taide on ihastuttavampaa kuin ensimmäisessä, etenkin Schar on piirretty todella yksityiskohtaisesti ja viimeistellysti jokaiseen ruutuun. Kauniita mieshahmoja on aina ilo katsella. 
  
Ann matkaa edelleen kohti pääkaupunkia ja siellä järjestettävää sokerityöläisten kilpailua saadakseen hopeasokerimestarin arvonimen. Matkassa on kuitenkin useita mutkia: hopeasokeria katoaa varastosta ja tytön on pysähdyttävä matkalla poimimaan sokeriomenoita, joista valmistaa pikavauhtia lisää sokeria. Jonas jatkaa lähentely-yrityksiään Annin torjunnoista huolimatta. Lisäksi sudet hyökkäävät seurueen kimppuun, mutta onneksi Schar on obsidiaanikeiju ja suojelee tyttöä. Ann myös petetään pahan kerran.
   
  
Kokemukset matkan aikana kasvattavat Annia. Hän pääsee todistamaan, kun keiju syntyy ja saa tapahtumasta inspiraation omaan sokeriluomukseensa. Hänen suhteensa Schariin kehittyy ystävyydeksi ja hän luovuttaa keijulle siipensä, aivan niin kuin lupasikin - Schar on elänyt 70 vuotta yksisiipisenä orjana, ehkä jopa pidempään. Kerran irrotettua siipeä ei taida pystyä kiinnittämään takaisin, en ainakaan muista puhuttiinko sellaisesta ensimmäisessä osassa. Suosikkisivuni on, kun Schar kutsuu Annia ensimmäisen kerran oikealla nimellään, eikä Pelätiksi, niin kuin aina aikaisemmin. 
  
Harmillisesti tämä sarja on vain kaksiosainen, olisin jaksanut lukea Annin ja keijujen seikkailuista vähän pidempäänkin. Olisin halunnut tietää lisää Scharin historiasta ja maailmasta, jossa hahmot elivät. Vaikka manga sujahtaakin ensisilmäyksellä kevyen hömpän lokeroon, siinä on myös paljon synkkiä sävyjä keijujen orjuuttamisen, vallanhimon ja veristen selviytymistaisteluiden myötä. Olisi myös kiinnostavaa lukea alkuteos, johon manga perustuu.
  
Maaliskuussa alkaa uusi kiinnostava mangasarja, kun 17.3. ilmestyy Kyoukorinin Ace - Musta vaeltaja -kissamangan ensimmäinen osa. 
    
Takakannesta:
Sokerityöläisten ammattikunta valmistaa hopeasokerista herkkuja, joiden sanotaan tuovan onnea ihmisille ja pidentävän keijujen elinikää. Nuori Ann on matkalla pääkaupungissa järjestettävään kilpailuun voittaakseen itselleen hopeasokerimestarin arvonimen. Turvaksi matkalle hän hankkii soturikeiju Scharin. Ann tosin tahtoisi olla ennemmin tämän ystävä kuin omistaja, mutta se on vaikeaa maailmassa, jossa keijut on orjuutettu ihmisten palvelukseen...
  
Ikäsuositus: 11+
  
Suomentanut: Antti Valkama, 176 sivua, Sangatsu Manga 2017
   
Alkuteos: Miri Mikava, Hahmoluonnokset: Aki
   
Alkuperäinen nimi: Ginzatoshi to kuro no yosei - Sugar Apple Fairy Tale - Volume 2 (2014)

2 kommenttia:

  1. Se petos tuli ainakin minulle täysin yllätyksenä, kun luulin kyseistä hahmoa ihan mukavaksi :D Kiitos tuosta kissamangavinkistä; mietinkin tässä jo kovasti, että mitä kivaa mangaa nyt seuraavaksi lukisi ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se oli hienoati rakennettu juonenkäänne ja yllättävältä taholta. Kivaa, että tulee pitkästä aikaa kissamangaa, koirista tullut paljon viime uosina.

      Poista