perjantai 8. syyskuuta 2017

Inspiroivia Instagram-tilejä

Ikuinen lukutoukka -blogissa listattiin suosikkitilejä Instagramista. Halusin tästä innostuneena listata omia lemppareitani, ja etenkin niitä tilejä, joiden kuvat ovat inspiroineet minua kuvatessani kirjoja. En olekaan aikaisemmin tullut ajatelleeksi, kuinka samanlainen tyyli näissä tileissä on, joskin jokaisella käyttäjällä on toki oma persoonallinen otteensa ja lukumakunsa. Joukossa on niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia tilejä, aakkosjärjestyksessä. Ketkä ovat sinun suosikki-bookstagrammaajiasi? Vinkkaa minulle! Jos sinulla on Instagram-tili, jota en vielä seuraa niin hihkaise kommenteissa tai seuraa minua täällä.
    

14 kommenttia:

 1. Vau kuinka upeita ja tyylikkäitä tilejä! Nämä olivat minulle ihan uusia tuttavuuksia. Omalta instagram-tililtä (@lalalilja) löytyy lähinnä maisemakuvia, vaikka tykkäänkin kuvailla myös kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania bookstagram-tilejä katsellessa tulee aina halu hankkia uusi puhelin, jolla saisi parempia kuvia silloinkin, kun ei jaksa kantaa järkkäriä mukana. Aloitin 6kk työharjoittelun viikko sitten ja ensi kuussa on viimein mahdollisuus päivittää vanha kapula Samsung S7:n, jossa pitäisi olla hyvä kamera.

   Poista
 2. Hienoja vinkkejä omiin otoksiin! Itse olen tässä kesällä yhdistänyt lähinnä kirjoja ja kukkia toisiinsa, tämä Valkoinen lakana pohjana, joka näyttää olevan kovin suosittu, on vielä kokeilematta :) /Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tosiaan saa paljon ideoita ja pystyy somisteilla viemään omaan suuntaan. Minä löysin vähän aikaa sitten kangaslaatikoita kaivellessani palan valkoista lakanaa ja käytinkin sitä jo viimeisimmässä IG-kuvassani (Elävien kirja). Toimii hyvin, koska heijastaa valoa ja pikkuisen heikommassakin valossa saa sen ansiosta parempia kuvia.

   Poista
 3. Kivoja kuvia. :) Tosin juuri tuo lakanatausta ja kirja+kahvikuppi -yhdistelmä pomppaa hieman liiankin toistuvasti tämmöisessä kuvakavalkadissa esille :D. Itse en suuremmin panosta omiin kuviin, ei ole aikaa eikä intoa parantaa omia kuvaustaitoja. Käytän aika paljon kustantajien kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kyllä usein tällaisia toistuvia elementtejä. Näihin ruutukaappauksiin tallentuivat hieman yli viikko sitten uusimmat 9/tili ja aika paljon tosiaan noita kuppeja ja lakanaa, vaikka tilejä kun katsoo pidemmältä aikaväliltä löytyy monentyyppistä taustaa. Muutamassa on esim. pensaita ja muuta luontotaustaa, mitkä eivät täshän otantaan tarttuneet.

   Minä käytän yhteen IG-kuvaan tavaroiden keräämisen/paikoilleen palauttamisen, asettelun, kuvaamisen ja koneelle lataamisen kanssa max puoli tuntia. Minulla on lähes kaikki rekvisiitta yhdessä paikkaa ja melko yksinkertaisilla asetelmilla menen. Joissain näissä tileissä on hieman liikaakin krääsää kerätty yhteen kuvaan ja menee päähuomio kirjoista niiden esittelyyn.

   Poista
 4. Näistä moni on mullekin uusia tuttavuuksia, ihania kuvia! Itellä on ihan surkea kamera (ja mielikuvitus :D) kirjakuvien ottamiseen, mutta näistä saa kivasti inspiraatiota. Vois itekin listata omia lemppareita, tämä on hauska postausidea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että näistä löytyi sinulle uusia tilejä. Nämä ovat ihan sattumalta osuneet silmään, kun olen etsinyt jotain tiettyä kirjaa tai katsellut vaan yleisesti #bookgstagram-tunnistetta. Minulla ei ollut Instagramin alkuvaiheessani paljoakaan ideoita, miten laittaa kirjoja ja valaistus + huono tabletin kamera teki kuvaamisesta epämiellyttävää, kun ei aina jaksanut järkkärillä ottaa. Olisi kiva nähdä sinun lemppareita. :)

   Poista
 5. Tein joskus postauksen siitä, mitä bookstagram kuvissa yleensä näkyy, sillä ne tosiaan hieman toistavat itseään. Itse tykkään kuvata ulkona. Tekisi mieli tehdä myös tällainen postaus, mutta en osaa mitenkään päättää niin monista hienoista tileistä suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä, että toisteisuutta löytyy, että on tiettyjä elementtejä, joita monet käyttäjät hyödyntävät kuvissaan. Juurikin tee/kahvikuppi, jalat, valkoinen lakana, pörröinen peitto, POP-hahmot... Oli kieltämättä haastavaa rajata joukkoa, mitä nostaa postauksessa esille, joten menin ihan sen perusteella, että mitkä tilit seuraamistani juuri postauksen kirjoittamishetkellä sisälsivät viimeisimmissä kuvissaan sellaisia, jotka houkuttivat ottamaan samantyyppisiä kuvia. En malta odottaa, että syksy alkaa näkyä vahvasti kuvissa, ruskalehtiä, pihlajan marjoja jne.

   Poista
 6. Onpa ihania. Kivaa, että joillain on taitoa kuvata näin hienoja kuvia, jospa näistä saisi itsekin inspiraatiota :D /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. :) En osaa ottaa itse vielä ihan tämän tason kuvia, mutta harjoittelemalla oppii koko ajan paremmaksi.

   Poista
 7. Mukavaa kun innostuit tästä :) Todella hienot tilit olit valinnut! Kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä ideasta. :) Oli hauskaa selata seuraamiaan tilejä ja poimia sieltä ne, jotka tällä hetkellä tuntuivat inspiroivimmilta. Kiinnostavaa myös katsoa, kun muutkin innostuivat tekemään näitä listauksia, että miten paljon kivoja bookstagrammaajia onkaan ja poimia uusia tilejä seurattavaksi.

   Poista