perjantai 1. syyskuuta 2017

Heinä- ja elokuun luetut

Hupsis, en muistanut tehdä heinäkuun luetuista koostetta, joten tällä kertaa tuleekin kahden kuukauden luetut. Kuvassa kesäloman kirjahankinnat. Ishiguron teos on ollut pitkään lukulistalla ja se löytyi sattumalta enstisen kotikyläni pikkukaupan saa ottaa -kirjahyllystä, kun kävimme siskojeni kanssa nostalgisoimassa entisiä kotiseutuja ja samalla esittelemässä niitä miehelleni. Oikealla olevassa kuvassa on maalaisidyllin keskellä sijaitseva puoti. Heti kaupan takana on järvi ja lehmiä laiduntamassa niityllä ja metsän puolella tie nousee mäelle, jonka päällä on vanha ala-aste (päärakennus on jo reilusti yli satavuotias). 
 • Alex Capus: Léon ja Louise (0,50€)
 • Frances Hodgson Burnett: Pikku lordi (1€)
 • Kazuo Ishiguro: Ole luonani aina (ilmainen)  

Risingshadowlle on tullut luettua taas useita teoksia: Kirjanoita, Ansassa, Kaaoksen päivät ja Suden tie, eli niistä blogissani myöhemmin, kun kritiikit ovat sivustolla ilmestyneet. Tuomo Jäntin Verson luin jo aikaisemmin, ja siitä tuli artikkelini Nörttityttöjen blogissa, mutta kirjoittelin siitä myös Risingshadowlle, eli hieman erilainen teksti tulossa siitä vielä.
  
Luin sekä heinä- että elokuussa kahdeksan kirjaa, kiitos lukumaratonien ja haasteiden. Heinäkuun paras lukukokemus oli Hakekaa kätilö ja elokuussa Kaaoksen päivät. Tuulen varjo ja Ansassa tuottivat pettymyksiä, Hänet täytyy tappaa ja Viha jonka kylvät pääsivät yllättämään. Alla kaikki luetut:
    
Heinäkuu: (8 kirjaa, 2234 sivua)

Elokuu: (8 kirjaa, 2463 sivua)
 • K.K. Alongi: Ansassa (bloggaus tulossa)
 • Angie Thomas: Viha jonka kylvät (bloggaus tulossa 6.9.)
 • Claudia Gray: Ten Thousand Skies Above You
 • Timo Parvela, Bjørn Sortland & Pasi Pitkänen: Kepler62 - Kirja viisi: Virus
 • Enid Blyton: SOS ja aution talon vanki
 • Chris Weitz: The Young World - Kaaoksen päivät (bloggaus tulossa)
 • Sylvain Neuvel: Uinuvat jättiläiset (bloggaus tulossa)
 • Beth Lewis: Suden tie (bloggaus tulossa)Syyskuun lukukorissa ovat: (Peter S. Beaglen Viimeinen yksisarvinen ja Michael Bondin Paddington-karhu tulee kaupunkiin eivät mahtuneet koriin kuvauksen ajaksi)

 • Kiera Cass: Perjätär
 • Justin Cronin: Peilikaupunki
 • Claudia Gray: A Million Worlds With You
 • Anna Hallava: Valpuri Vaahteran maaginen korva
 • Sarah J. Maas: Throne of Glass - Lasipalatsi
 • Affinity Konar: Elävien kirja
 • Erika Vik: Seleesian näkijä

Kuulumisia

Mieheni oli kesän aikana kahdesti Saksassa, ensin työmatkalla ja sitten peleihin keskityvässä Gamescom-tapahtumassa. Hän kävi siellä siis viime vuonnakin ja toi toiveestani molemmilla kerroilla Fallout-peleistä tutun Bobblehead-figuurin, jotka nyökyttelevät tälläkin hetkellä päitään tietokoneeni päällä. Pullonkorkkia pitelevä Berter on viime vuodelta ja kädellään seisova Agility liittyi joukkoon nyt. Tällä kertaa sain myös yllätyksenä Korpinkynsi-kirjanmerkin ja punaisen fidget spinnerin, jonka oli saanut ilmaisena mainoslahjana (mustan ostin vähän ennen Hel-YA -tapahtumaa).
 
    
Tänään 1.9. alkaa kuusi kuukautta kestävä työharjoitteluni. Kerron myöhemmin lisää työnkuvasta, kunhan saan itsekin sen paremmin selville, mutta se liittyy koulukirjastoihin ja tietokantoihin. Odotan kyllä mielenkiinnolla kokemusta. Olen ollut 2006-2007 vuoden verran sivukirjastossa työharjoittelussa ja se oli todella mahtava paikka, joka vakuutti minut siitä, että haluan isona kirjastotädiksi. 
  
Olen suunnitellut mm. Kirjamessuja silmälläpitäen kirjanmerkkiä / käyntikorttia blogilleni. Siitä lisää, kunhan etenee toteuttamisvaiheeseen. Ihan mahtavaa päästä tänäkin vuonna mukaan messuille, ja tällä kertaa olen myös puhumassa yhdessä paneelissa. Kunhan messulehti ilmestyy, niin voin kertoa mitä, missä ja milloin. 
    
Ja loppuun vielä pari mainosta: Lukutoukat ja kirjanörtit -facebookryhmän syyskauden kimppalukuteokset on valittu. Mukaan saa liittyä jo yksi tai useampi teos kiinnostaa! Myös Neekkiksen kanssa vetämäni lukupiiri valitsi syksyn kirjat.
  
  

2 kommenttia:

 1. Hienot lukumäärät ja kivat tuliaisetkin olet saanut :P /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan yllättynyt, kun kävin läpi luettuja, kuinka monta kirjaa ja sivua olikaan tullut luettua. Luulin lukeneeni paljon vähemmän. :D Nyt töitten kanssa tulee varmaan luettua vähemmän. Täytyy kyllä kokeilla lukea bussissa työmatkoilla. Mies on lähdössä taas reissuun, nyt Lontooseen äitinsä kanssa juuri synttäreideni aikaan. Tein synttärilahjaidealistan hänelle matkaan. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuliaisia hän tällä kertaa tuo.

   Poista