torstai 1. maaliskuuta 2018

Jatkumo - Sarjakirjojen lukuhaaste (1.3.2018-28.2.2019)

       
Tervetuloa mukaan uuteen lukuhaasteeseen!
  
Jatkumo on sarjakirjojen lukuhaaste, eli mukaan pystyy osallistumaan, kun lukee sarjan aloittavan, jatkavan tai päättävän teoksen. Mitään muuta ei vaadita, eli kaikki genret kelpaavat niin lasten- ja nuortenkirjasarjat kuin aikuislukijoille suunnatut teokset.

Haasteeseen hyväksytään niin perinteiset paperikirjat kuin ääni- ja e-kirjat. Haasteeseen voivat osallistua niin bloggaajat kuin esimerkiksi Twitterissä ja Instagramissa kirjoittavat lukijat. Somessa ovat käytössä aihetunnistimet #Jatkumo ja #sarjakirjahaaste
  
Tasot:
 • 1 kirja - Annoit pikkusormen sarjoille
 • 3 kirjaa - Trilogisti
 • 5 kirjaa - Valikoiva sarjalukija
 • 10 kirjaa - Koukussa sarjoihin
 • 15 kirjaa tai enemmän - Sarjastaja
  
Vapaavalintaiset lisätehtävät:
 • ota kuva omaan kirjahyllyysi hankituista kirjasarjoista tai esittele vain suosikkisi
 • lue sarjaan kuuluva kirja, jolla on mielestäsi kaunis kansi
 • päähenkilö kasvaa huomattavasti sarjan aikana
 • sarja, jonka lukemiseen et koskaan kyllästy
 • lue kaksi tai useampi samaan sarjaan kuuluva teos
 • 5 tai useamman kirjan lukeneet: muodosta kirjoista sateenkaari tai kirjanselkämysruno
   
Haasteessa mukana:

31 kommenttia:

 1. Ooh, luen sen verran dekkareita, jotka kuuluvat sarjoihin, että kirjoja kertyy tähän haasteeseen ihan itsestään. Ja eiköhän jokunen lukemani lasten tai nuorten kirjakin kuulu sarjaan, joten mukana ollaan. Taidan olla vähän koukussa sarjoihin, joten 10 kirjaa vuoden aikana on aika sopiva tavoite.

  Kiva haaste!

  VastaaPoista
 2. Oi mahtava haaste! Olen todellakin mukana. Lähes kaikki lukupinoni kirjat ovat sarjoja, joten uskon pystyväni panostamaan haasteeseen melko hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman vastaavasta tilanteesta syntyi tämä idea. Mukavaa, kun osallistut. :)

   Poista
 3. Mukana! Sarjoja tulee luettua todella paljon muuutenkin :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä lähden mukaan, tämä onkin matalan kynnyksen haaste etenkin nyt, kun olen innostunut sarjiksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään matalan kynnyksen haasteista, joissa pääsee itse vaikuttamaan paljon lukemiseensa. :) Tervetuloa mukaan!

   Poista
 5. Loistavaa! Anna-sarjaan palaan vuosi toisensa perään, ja muutamiin lapsuuden sarjasuosikkeihin voisi olla hauska palata. Aikuispuolelta etsiskelen vielä sarjasuosikkejani, ehkäpä tämä innostaa johonkin tarttumaan. Mukana ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin sarjasuosikeissa on käytännössä pelkästään lasten- ja nuortenkirjoja, aikuisten puolelta tulee kyllä myös muutama esimerkki mieleen, Alan Bradleyn Flavia de Luce, Diana Gabaldonin Matkantekija ja J.D. Robbin Eve Dallas. Kiva kun osallistut!

   Poista
 6. Kartan haasteita nykyään tietoisesti, lukuhommia kun pukkaa muutenkin yli oman tarpeen, mutta tässä kyllä olen mukana! Ensimmäisen haastekohdan saan kasaan jo sunnuntaina, kun postaan jutun trilogian päätösosasta eli Milja Kauniston Purppuragiljotiinin viimeisestä kirjasta Statuksesta. Kiva haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrettävää. Haasteita kun on niin runsaasti tarjolla. Onneksi itse olen saanut aina helposti omista lukupinoistani kasaan vaivattomasti luettavaa niihin. Mahtavaa, että lähdet mukaan tähän haasteeseen! :)

   Poista
 7. Mukana! Vaikka päätin etten haasteisiin enää ryhdy, tähän tulee kirjoja luettua ihan itsestään! :) Sekä ihanan pitkä osallistumisaika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että lähdet mukaan. :) Halusin aloittaa jonkin haasteen Ajattomian satuja ja tarinoita 2 jälkeen ja tämä on tosiaan niin matalan kynnyksen haaste, että tulee suoritettua ihan huomaamatta kohtia. Lukupinossani on nimittäin jo valmiiksi useiden sarjojen jatko-osia.

   Poista
 8. Mukana! Ajattelin aluksi, että ehdin sarjojen pariin vasta lähempänä kesää, mutta tulinkin jo hieman kuin vahingossa lukeneeksi yhden haasteeseen sopivan kirjan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Sarjoja tulee luettua joskus vahingossakin, kun aina ei teoksessa lue, että onkin sarjan aloittava osa.

   Poista
 9. Mä lähden ehdottomasti myös mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun lähdet mukaan haasteeseen. :)

   Poista
 10. Minäkin olen mukana! Jospa tämä haaste saisi kannustettua tarttumaan aloittamattomiin sarjoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! :) Toivottavasti tämä haaste antaa sopivan porkkanan.

   Poista
 11. Pakkohan tähän(kin) on mukaan lähteä :D
  Tunnustaudun sarja-addiktiksi jo ennakkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että lähdet mukaan. :) Itsekin myönnän pitäväni sarjoista. Lukupinossa odottelee monta tuoretta sarjakirjaa sekä nuoruuden suosikkeja.

   Poista
 12. Tähän tulee varmaan luettua ainakin uusin Ferrante sitten syksyllä, ja kolmas tuli jo vahingossa luettua. Pari nuortenkirjasarjan aloittavaa kirjaakin olisi tuossa pinossa. Mukana siis!

  VastaaPoista