keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Ajattomia satuja ja tarinoita 2 -haasteen kooste

   
Ajattomia satuja ja tarinoita 2 -haaste päättyy tänään, mutta jos haluatte lukea lisää lasten- ja nuortenkirjoja menneiltä vuosikymmeniltä, tarkkailkaa Musteen jäljet -blogia parin seuraavan kuukauden aikana, sillä siellä julkaistaan haasteen seuraava kierros. Minä olen ehdottomasti mukana tuolloinkin, sillä en ehtinyt lukea haasteen tälle kierrokselle niin paljoa kuin olisin halunnut, koska pääsin syksyllä yllättäen töihin, ja lukupinossa keikkuu vielä monta ihanaa lukematonta. 
                                  
Seitsemän kirjaa tuli kuitenkin tällä kertaa luettua. Parista en syksyllä blogannut, joten muutama sananen niistä. Käpymetsässä punertaa ja Tiheikön väki syyspuuhissa olivat tuttuja syksykirjoja lapsuudestani, isosiskoni luki molemmat minulle ennen kuin opin itse lukemaan. Todella söpöjä, suosittelen tutustumaan, jos kirjastosta löytyy. Ylämaan sudet luin, koska Skotlanti. ♥ Se oli nopealukuinen fiktiivinen tarina 1600-luvulla eläneestä rohkeasta naisesta (Mary Fraserista), joka oli kapinallisten päällikkö. Tuli pienia Diana Gabaldonin Matkantekijä-fiiliksiä.
  
Luin haasteeseen nämä kirjat (suluissa alkuperäinen ilmestymisvuosi):
  
Paras lukukokemus oli, kun tutustuin Paddingtoniin. Viimeinen yksisarvinen ja Hyppy ajassa olivat molemmat pettymysiä, joskin jälkimmäinen on näistä kahdesta parempi. Ozin maailmaan puolestaan oli kiinnostavaa tutustua ihan kulttuurisistakin syistä. 
  
  
Jos osallistuit haasteeseen, voit listata omat lukemasi tai linkata koosteesi tämän postauksen kommenttikenttään. Listaan haasteeseen luetut tähän alle, kunhan palaan talvilomaltani. 

4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteen jatkamisesta! Luin kuusi kirjaa ja yhden Topeliuksen klassikkosadun. Laitan koosteeni vielä tännekin, se on postauksen lopussa:
  https://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2018/02/louisa-m-alcott-pikku-naisia-seka.html

  VastaaPoista
 2. Oi, Tiheikön väki! Ehdottomia suosikkejani, kun olin pieni. Tuo nimenomainen kirja oli omistamastani yhteisniteestä lempparini, pyysin aina lukemaan sen tarinan, missä Esikko eksyy :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Niina kakkoshaasteesta. Näihin lastenkirjahaasteisiin on ilo osallistua ja lastenkirjoja on ihana lukea. Täältä löytyy postaukseni:
  https://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2018/02/ajattomia-satuja-ja-tarinoita-2-haaste.html

  ❤️

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa ihanalta toi Ylämaan sudet <3
  Täältä löytyy mun kooste: http://kirjojenpyorteissa.blogspot.fi/2018/02/ajattomia-satuja-ja-tarinoita-2.html

  VastaaPoista