sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Blogistanian Finlandia, Globalia ja Kuopus 2017 - Ääneni

Tässä ovat minun ääneni Blogistanian Finlandia, Globalia ja Kuopus -kategorioissa.
  
      
Blogistanian Finlandia
3p. Emmi Nieminen & Johanna Vehkoo: Vihan ja inhon internet (Kosmos)
2p. Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia (Gummerus)
1p. Tuomo Jäntti: Verso (Gummerus)
      
   
Blogistanian Globalia
3p. Alan Bradley: Kuolleet linnut eivät laula (suom. Maija Heikinheimo, Bazar)
2p. Beth Lewis: Suden tie (suom. Elina Koskelin, Like)
1p. Lars Wilderäng: Tähtikirkas (suom. Sirpa Parviainen, Jalava)
   
       
Blogistanian Kuopus
3p. Becky Albertalli: Minä, Simon, Homo Sapiens (suom. Lotta Sonninen, Otava)
2p. Angie Thomas: Viha jonka kylvät (suom. Kaijamari Sivill, Otava)
1p. Chris Weitz: The Young World - Kaaoksen päivät (suom. Outi Järvinen, Otava)

14 kommenttia:

 1. Mäkin annoin pisteitä Aleialle, Versolle ja Simon homo sapiensille 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finlandiaan oli haastavaa saada kolmea teosta, koska luin niin vähän ns. aikuisille suunnattua kotimaista kirjallisuutta. Simon on ihana, pitäisi lukea uudelleen. ♥

   Poista
 2. Hienoa, Vikin kirja sai täälläkin ääniä! Ja voi sentään, voin todeta jo nyt, että Angie Thomaksen kirja on saanut ääniä myös Globaliassa. Toivottavasti kärkisijoihin ei ole tällä vaikutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikin molemmille kirjoille näin muuallakin annetun pisteitä. :) Tuo on aina harmi, että kirjan äänet hajaantuvat eri kategorioihin.

   Poista
 3. Meillä on samassa kategoriassa Thomasin Viha jonka kylvät 🙂

  VastaaPoista
 4. Selvästikin kategoria-asiat vielä puhuttavat, koska olen bongannut Vihan ja inhon internetin Tieto-listoilta ja Viha jonka kylvät Globaliasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tosiaan sattuu joka vuosi. Kuopukseen tuli myös ääni Alan Bradleyn Nokisen tomumajan arvoitukselle, vaikka sille oikea osoite olisi ollut Globaliassa.

   Poista
 5. Viha jonka kylvät mulla Kuopuksen ykkösenä <3

  VastaaPoista
 6. Jep, Vihan ja inhon internet sai tosiaan reilusti ääniä Tieto-kategoriassa. Ilmeisesti säännöissä on selkeyttämisen varaa edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihan ja inhon internetissä tein omalla kohdallani päätöksen, että äänestän sarjakuvana, koska se on teoksen ensisijainen ja kustantajan suunnalta ainoa tarjottu kategoria, vaikka sisällöllisesti onkin tietopohjainen. Toivottavasti kuitenkin muutamista hajaäänistä huolimatta jokaiseen kategoriaan saadaan selvä voittaja.

   Poista
 7. Suloinen sunnuntai - saa sukkuloida sivustolta toiselle suosikkien perässä. Meillä menee kirjavalinnat iloisesti ristiin. Hienoa on se, että on paljon hyviä, joista valita. Kiitos emännöinnistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä äänestykset kertovat hienosti miten ihmiset lukevat todella laajasti uutuuksiakin. Eli ei lueta vain samoja kirjoja kaikissa blogeissa tai ainakaan ei samat nouse top 3 listoille. :)

   Poista
 8. Jännää, itse olisin äänestänyt Aleiaa Junioriin, jos olisin äänestänyt. Olisin kyllä varmaan tarkistanut kustantamon linjan ennen äänen antamista. Ja toisaalta, nyt kriisiydyin siitä, että luokittelenko spefin automaattsesti nuortenkirjallisuudeksi. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aleialla on kaksoisluokitus. :) Enkä ollut ainoa, joka äänesti ns. "aikuisten" kategoriassa. Itseasiassa Vikin kirjoille ei tullut yhtään ääntä lanu-puolelle.

   Poista