lauantai 16. kesäkuuta 2018

Kesäkuun lukumaraton (päättynyt)

       
Kesän ensimmäisen lukumaratonin emäntänä on Sivujen välissä -blogin Hanna. Maraton starttaa omalta osaltani klo 22:00 Riina Mattilan Tuhat ja yksi tarinaa nuoruudesta -kilpailussa palkitulla esikoisromaanilla Järistyksiä.
   

Klo 0:00 Järistyksiä luettu, 151 sivua. Olin hieman pettynyt, ettei kirjan nimi ollut enteellinen sisällön suhteen. Ihan kiva. En saanut kosketusta hahmoista, joskin sivuhahmot olivat päähenkilö kiinnostavampia. Odotin kirjalta enemmän Minä, Simon, Homo Sapiensin kaltaista rakkaustarinaa, mutta sain enemmän Kesän jälkeen kaikki on toisin ja Tyttösi sun vähemmän tunnetun serkun. Mattilan kieli oli puolestaan kiinnostavaa ja odotan mielenkiinnolla kirjailijan tulevia teoksia.

Maraton jatkuu klo 10:00 Alexandra Brackenin nuortendystopialla The Darkest Minds, jonka halusin lukea ennen elokuvaa, joka saa ensi-iltansa elokuussa.

 
Maraton päättyy klo 22:00. Luin The Darkest Mindsia sivulle 162 asti eli yhteisaldoksi kertyi 313 sivua. Ei huono. Tällä kertaa en lukenut ollenkaan sarjakuvaa tai runoja, mikä osaltaan selittää "laihempaa" sivumäärää, mutta etenkin Brackenin teos tarjoili laatua, joka on tietenkin aina määrää parempi (kirjassa on liki 500 sivua luettavaa, eli tähän maailmaan pääsee vielä uppotumaan pitkään, plus sarjassa on ilmestynyt jo pari jatko-osaakin ja neljäs ilmestyy kesän aikana). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti