lauantai 7. huhtikuuta 2012

Mistä scifi genrestä pidät?

Osallistu vasemman sivupalkin kyselyyn lukemistasi scifi genreistä. Jos suosimaasi genreä ei näy valikossa, voit kommentoida tähän viestiin.

Samat genret löytyvät myös scifi-haasteesta.
  
Minun suosikki genrejäni ovat järjestyksessä dystopia, ekokatastrofi, apokalypsi, steampunk ja aikamatkustelu. Kolme ensimmäistä liittyvät jotensakin toisiinsa. Mm. Rouva Huu pohti blogissaan Lastenkirjahylly dystopian suosiota. Minua dystopiat houkuttelevat suuresti. En osaa aivan täysin nimetä syytä kiinnostukselle, ehkä suomalainen kyynisyys ja pahimman mahdollisen ajatteleminen ja siten varautuminen mahdolliseen tulevaisuuteen houkuttelevat dystopian äärelle. Steampunk yhdistää scifin ja ihailemani viktoriaanisen ajan, pitäisi vain valloittaa tämä genre kunnolla sillä olen lukenut vasta Philip Reeven Kävelevät koneet sarjan. Aikamatkustelu puolestaan kiehtoo mahdollisuuksillaan, olipa kyseessä tulevaisuuteen tahi menneisyyteen suuntautunut matka.

3 kommenttia:

 1. En ole mikään scifin suurkuluttaja mutta poimin sen parista itseäni kiinnostavaa luettavaa sieltä täältä. Ne poimintani voivat edustaa aika montaa alagenreä, eikä mikään oikein nouse ykkössuosikiksi. Valitsin kuitenkin dystopian, koska siitä olen lukenut useammankin kiinnostavan edustajan - sekä pokkana myös steampunkin vaikken ole lukenut sitä vielä! :) Opin vasta muutama päivä sitten, mitä se edes pitää sisällään, mutta nyt kun tiedän, se kuulostaa just hyvältä! Tilasin juuri Gail Carrigerin Soullessin, joka nyt ei kai ole ihan "kunnon" steampunkia mutta sinne päin kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Näistä sci-fin alalajeista itseäni innostavat eniten dystopiat ja erilaiset post-apokalyptiset kertomukset. Mikä lienee ainakin blogini perusteella ilmiselvää, olenhan sen moisten mukaan nimennyt ja sellaisiin myös aihepiiriltään rajannut. :)

  Ja meillä taitaa olla tämän suhteen aika samanlainen kirjamaku - bongasin menneistä arvioistasi monia sellaisia teoksia, jotka olen itsekin lukenut, ja muutamia vielä tällä hetkellä hyllyssä vuoroaan odottavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Bongasinkin blogisi tässä päivän pari sitten. Muistan harmitelleeni, että osa kirjoista oli englannin kielisiä, minulle kääntämätön kirjallisuus kun on aika suuri kynnys lukemiselle. Joutuu sitten odottelemaan jonkin aikaa, että teoksia suomennetaan. Ikävän moni kehuttukin teos jää tosin ilemstymättä täällä. Laitoin blogisi seurantalistalle, sen verran kiinnostavia kirjoja olet lukenut. :)

   Poista