sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tänään kirjastossa 7/2012

En olekaan muistanut tai yliopistokiireiden vuoksi ehtinytkään listaamaan viimeisimpien kirjasto käyntien saaliita. Esittelen siis kerralla muutamalta eri päivältä kertyneet kirjat. 

Suoritin Kirjallisuuden monta historiaa 4 kurssin osittain korvaavuutena antropologian luennolla Nordic Mythology. Keskityin kymmensivuisessa esseessäni lähinnä Kalevalaan ja sen vaikutukseen nykykirjallisuudessa. Kurssin laajuus oli vain kolme opintopistettä, kun kirjallisuuden kurssit ovat lähes poikkeuksetta viisi. Kurssin essee tosin vastaa kirjallisuuden puolen pituutta. Sain sitten luvan kirjallisuuden ko. kurssin vastuuopettajalta luvan suorittaa puuttuvat pisteet lukemalla kolme-neljä teosta kurssin listalta ja kirjoittamalla niistä 8-10 sivuisen esseen. Valitsin luettavakseni seuraavat kirjat: 

Aldous Huxley: Uljas uusi maailma
Leena Krohn: Tainaron
George Orwell: Vuonna 1984

Syksyn aikana järjestettiin myös sarjakuvakurssi, jonka loppuesseen aiheeksi valitsin kissa aiheiset sarjakuvat, lähinnä Chi's sweet home ja Simonin kissa 3.

Simon Tofield: Simonin kissan pentu

Loput ovatkin sitten hupilukemista. En vieläkään saanut Jane Austenin Emmaa Lukupiiriin. Onneksi kirja siirrettiin joulukuulle, kun muillakin oli vaikeuksia sen saamisessa. Onko kukaan muuten lukenut tuota Rebecca Jamesin teosta? Oli nuorten aikuisten hyllyssä ja vaikutti mielenkiintoiselle, vaikka ei fantasiaa/scifiä olekaan vaan ilmeisesti trilleri. 

Kirsti Ellilä: Eksyneet näkevät unia
Timothée De Fombelle: Tobi Lolness
Rebecca James: Ystävä hyvä
Laini Taylor: Karou, savun tytär

3 kommenttia:

 1. James on luettu ja kohtuullisen hyväksi havaittu. Luulisi kirjan uppoavan hyvin kohderyhmäänsä ja kyllä se aikuiseenkin makuun kelpasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! En halunnut lähteä liikaa Googlailemaan etten spoilaantuisi. Vaikutti kyllä sen verran mielenkiintoiselta, että jaksoin kotiin asti kantaa. :)

   Poista
 2. Mullakin on 1984 juuri luvun alla. Kiinnostava opus on kyllä kyseessä.

  Blogissani on sulle myös jotain.

  VastaaPoista