tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuoden 2013 lukuhaasteita

Uudet haasteet

    
Omasta hyllystä
   
Haastoin itseni lukemaan kirjoja omasta hyllystäni. Ja niitä on paljon, listalla tällä hetkellä yli 50 teista. Takarajaksi asetin vuoden 2013 lopun ja luen niin monta kuin ehdin.
   
Tyttökirja klassikoita
  
Luettuani Louisa M. Alcotin Pikku naisia osat 1 ja 2, ajattelin täydentää tietämystäni myös muista klassikkoteoksista, mm. L.M. Montgomeryn Pieni runotyttö kuuluu tähän kategoriaan. Teen myöhemmin tälle haasteelle oman sivun, josta voi seurata haasteen etenemistä.

30 koetus

Facebookin puolelta bongasin haasteen, jossa luetaan vuoden aikana 30 000 sivua. En tiedä saanko kasaan niin paljon, määrä on kaksinkertainen vuoteen 2012 verrattuna. Moni haaste kuitenkin saa kirjakasan pysymään paksuna ja opintoihinkin kuuluu varmasti useampaan teokseen tutustuminen.
   
   

Jatkuvat haasteet

   
TBR 100

Jatkan To Be read-listani (tai oikeastaan listojeni) läpikäymistä. Nyt olen lukenut 16/100 teosta alkuperäiseltä listaltani ja uudelta listaltakin jo yhden.
   
Lukudiplomi
   
Lukudiplomi-haaste päättyy toukokuussa. Vuoden 2012 loppuun mennessä luettu 2/10.
   
Lukupiiri
   
Lukupiiri alkoi syksyllä pyörimään. Marraskuun luettavana ollut China Miéville Toiset on edelleen kesken, samoin jouluun kirja Jane Austenin Emma. Haasteesta lisää täällä.
   
Praktikum osa 2
   
Tästä kurssista ja sen kirjalistasta lisää myöhemmin. Tällä kertaa luetaan käännös-kirjallisuutta. Syksyn ryhmän kanssa päätettiin pitää sama porukka keväälläkin.

Aakkoshaaste

Jatkan Aakkoshaastettakin, josta olen lukenut noin puolet eli 14/29. Vanhempi isosiskoistanikin päätti aloittaa tämän haasteen tänä vuonna. Kumpihan saa enemmän kirjoja luettua vuoden loppuun mennessä?
   
Näitä haasteita tuntuu kertyvän koko ajan lisää, onneksi samoja kirjoja löytyy monesta haasteesta.

1 kommentti: