lauantai 19. elokuuta 2017

Elokuun lukumaraton (päättynyt)

    
Elokuun lukumaratonia emännöi Oksan hyllyltä -blogin MarikaOksa. Maratonin kuvake on muuten ihana! Tykkään tuollaisesta loppukesän/alkusyksyn värimaailmasta ja tunnelmasta.
  
Minun osaltani maraton alkaa klo 22 Timo Parvelan ja Bjørn Sortlandin kirjoittamalla ja Pasi Pitkäsen kuvittamalla Kepler62-sarjan viidennellä osalla Virus.
  

Klo 23:45 Virus luettu, 189 sivua. Huh, viimein alkoi paljastumaan tärkeitä juonenkäänteitä. En malta odottaa, miten viimeinen osa, Salaisuus päättää sarjan. Nyt iltapalaa ja ennen nukkumaan menoa tarttunen johonkin sarjakuvaan.

Klo 9:00 Lukumaraton jatkuu lapsuuden suosikilla, Enid Blytonin SOS ja aution talon vanki. Tätä ja 3 etsivää-sarjaa tuli ala-asteella ahmittua, mutta Viisikkoja en lukenut, jostain syystä.


Klo 10:40 SOS ja aution talon vanki luettu. Yhteensä 268 sivua.
Klo 13:00 Jatkan ennen maratonia aloittamaani Chris Weitzin The Young World - Kaaoksen päivät -post-apokalyptistä nuortenkirjaa sivulta 90. Ah, hyvin kirjoitettu tuhoutunut maailma, jossa nuorten on pitänyt rakentaa uusi maailmanjärjestys - ihan parhautta!


Klo 22:00 Maraton päättyy. Tällä kertaa lukemiseen tuli kaikenlaisia keskeytyksiä, mutta sain kutenkin luettua kolme kirjaa, yhteensä 495 sivuaThe Young World - Kaaoksen päivät jäi niin kiinnostaviin tunnelmiin, etten malta odottaa seuraavan osan kääntämistä. 

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin! Omalta osalta homma jo on päättynytkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sinulla olikin hyviä teoksia pinossa.

   Poista
 2. Tsemppiä ja lukuintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt nukkumaan ja huomenna jatkuu joskus yhdeksän jälkeen. :)

   Poista
 3. Onpa hauskaa, että meitä myöhään aloittavia on muitakin. :-) Minä aloitin illalla kymmeneltä.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuiloa sinullekin! ♥ Minulla myöhäinen aloitus johtui siitä, kun olimme aiemmin päivällä syömässä kaupungilla mieheni äidin, sekä siskon (tyttärineen) kanssa, ja kotiin palattua pakkasin miehelle laukun viikon mittaista Saksan matkaa varten. Tänään onkin kivaa viettää koko päivä kotona lukemalla, kun olen ihan yksin. :)

   Poista
 4. SOS-sarja on minullekin tuttu, mutta muistijäljet ovat aika hatarat. Olin enemmän Viisikko-tyttö. :) Tsemppiä sinulle maratonin viimeisille tunneille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin heikot muistijäljet minullakin. Veikkaan Viisikon olevan paremmin aikaa kestäneen. Olisi tarkoitus lukea Ajattomia satuja ja tarinoita -haasteeseen esimmäinen Viisikkoni.

   Poista
 5. Aina ei pysty ahmimaan roppakaupalla sivuja, mutta hyvä tulos tuo saldosi on silti minun mielestäni. :) Minäkin luin lapsuudessani SOS-kirjoja, mutten Viisikoita (en tiedä, miksi). Omatkin muistijälkeni ovat melkoisen hatarat - pitäisi varmaan tarttua niihin joskus nostalgiamielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maratoneissa yleensä pääsen 500 sivun paikkeille, joten ihan keskiarvon tuntumassa ollaan. :) Yksi tilaisuus (ja porkkana) lukea noita lapsuussuosikkeja ja vähemmän tuttujakin teoksia on taas syyskuusta helmikuuhun, kun Ajattomia satuja ja tarinoita pyörähtää toiselle kierrokselle.

   Minulla on lukupinossa jo eka Viisikko, Keskiyön kansaa, Lassie palaa kotiin, Kätkijät, Helenan oppivuodet ja Paddington-karhu tulee kaupunkiin.

   Poista