tiistai 4. kesäkuuta 2019

Pride-viikon lukuhaaste (24.-30.6.2019)

   
On taas tullut aika julistaa tämän vuoden Pride-lukuhaaste, joka tuttuun tapaan on samaan aikaan kuin Helsingin Pride, siis 24.-30.6.2019. Oulussakin vietetään Pridea, mutta vasta 5.–11.8.2019.
   
Haasteen tarkoituksena on nostaa esille sateenkaarevuutta kirjallisuudessa. Haasteeseen saa lukea mitä vain, lasten kuvakirjoja, nuorten romaaneja, viihdettä, dekkareita, historiaa, tietoa... Yhden tai useamman kirjan, kunhan teoksessa on LGBTIQ+ hahmoja, kuvitteellisia tai todellisia. 
   
Kirjojen lisäksi teeman kaikenlainen muukin käsittely on erittäin suotavaa. Haasteeseen voi osallistua kuka vain, ainoana vaatimuksena on ehdoton ei vihapuheelle. Kommentoi siis alle, jos olet kiinnostunut osallistumaan! Lukuvinkkejä löytyy esimerkiksi aikaisempien vuosien haastekoosteista täältä ja täältä
  
Sosiaalisessa mediassa voi käyttää aihetunnisteita #pridelukuhaaste, #prideviikko ja #sateenkaarikirjallisuus
  
Mukana haasteessa:
   

18 kommenttia:

 1. Oon jo suunnitellut kirjapinoa, lainannut ja lukenut ja odottanut ja odottanut vielä hitusen lisää, että tämä lukuhaaste jälleen saapuu. Eli mukana ole jälleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olet taas mukana. :) Jäi tämä ilmoittaminen vähän viime tippaan - syytän kesätyötäni siitä. Mutta onneksi on vielä 20 päivää ennen kuin alkaa. Pitäisi itsekin vielä pari kirjaa lukea.

   Poista
 2. Luen vähän väliä kirjallisuutta, jossa on ihmisiä LGBTIQ-kirjosta. Pitää nyt vain valita heti jotain luettavaa, koska aikaahan Helsingin Pride-viikkoon ei ole kovin paljon, kun se on jo tässä kuussa. Siis ilmoittaudun mukaan.

  Kouvolassa on muuten Pride-tapahtuma lauantaina 24.8., viime vuonna se järjestettiin ensimmäistä kertaa ja onnistui hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! On kyllä ilo huomata, että sateenkaarevat hahmot ovat saaneet koko ajan enemmän tilaa kirjoissa. Sekä kuinka Pride-tapahtumia järjestetään yhä useammissa kaupungeissa. Oulun Pridekin oli pitkään tauolla ja palasi viime vuonna todella näyttävästi. Itsekin olin mukana allyna, sillä lähisuvussa ja tuttavapiirissä on paljon ihmisiä, joiden oikeuksia haluan ajaa olemalla osa Priden ihmismassaa - puhumattakaan sateenkaarevan kirjallisuuden esiinnostamisesta.

   Poista
 3. Mukana ehdottomasti. Olen jo lukenutkin yhden kirjan tämän vuoden Pride-viikkoa varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! En malta odottaa, mitä teoksia tänä vuonna nousee esille.

   Poista
 4. Mukana taas! Yksi haasteeseen sopiva on juuri menossa ja linkkiesi kautta löysin muutaman muun jotka laitoin heti varaukseen :)

  VastaaPoista
 5. Mukana! Ehdin julkaisemaan yhden postauksen, ja se on luettavissa täällä http://luetaankotama.blogspot.com/2019/06/pride-viikon-kirja-jaristyksia.html.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä ja ihanaa, kun olet mukana haasteessa!

   Poista
 6. Luen jatkuvasti paljon lgbt-kirjallisuutta, mutta en usko, että ehdin tähän haasteeseen mennessä lukea ja blogata mitään, koska mitään lgbt-kirjaa ei ole tällä hetkellä kesken. Lainasin tosin eilen kirjastosta sarjakuvan Bingo Love, joka kertoo naisparista, joka rakastuu bingossa. Vaikuttaa todellasiltä söpöltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lgbtiq+ kirjallisuutta voi aina lukea haasteen ulkopuolella ja eri kaupungeissa Pridea vietetään eri aikoihin, mikä antaa hyvän syyn nostaa teemaan sopivaa kirjallisuutta esiin muinakin aikoina.

   Poista
 7. Hei minä myös mukana, yhdellä kirjalla ainakin. :) Ja vinkkilistauksella myös alkuviikosta instagramin puolella!

  VastaaPoista