sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Pride-lukuhaaste (1.-30.6.2022)

  
Kesäkuu on Pride-kuukausi ja sitä voi viettää esimerkiksi lukemalla teemaan sopivaa kirjallisuutta.
  
Haasteen tarkoituksena on nostaa esille sateenkaarevuutta kirjallisuudessa. Haasteeseen saa lukea mitä vain, kuvakirjoja, YA:ta, sarjakuvaa, viihdettä, dekkareita, historiaa, tietoa... Yhden tai useamman kirjan, kunhan teoksessa on LGBTIQA+ hahmoja, kuvitteellisia tai todellisia. 
    
Kirjojen lisäksi teeman kaikenlainen muukin käsittely on erittäin suotavaa. Olisi kiinnostavaa kuulla esimerkiksi sateenkaarevista elokuvista ja sarjoista: mitkä ovat parhaat tai ongelmallisimmat, mitä löytyy juuri nyt Netflixistä, mihin ei kannata koskea pitkällä tikullakaan jne.
  
Haasteeseen voi osallistua kuka vain niin bloggaajat, kirjagrammaajat, tubettajat, podcastaajat, twitteristit kuin ihan "rivilukijatkin". Kommentoi siis alle, jos olet kiinnostunut osallistumaan! Lukuvinkkejä löytyy esimerkiksi aikaisempien vuosien haastekoosteista 20212020, 2019, 2018 ja 2017 sekä aihetunnisteen sateenkaarikirja takaa. Linkkaa tai listaa lukemasi haasteen koosteeseen, joka ilmestyy blogiin 2.7.2022.
  
Sosiaalisessa mediassa voi käyttää aihetunnisteita #pridelukuhaaste ja #sateenkaarikirjallisuus.
   
Haasteessa mukana:

6 kommenttia:

 1. Mukana! Jospa nyt onnistuu paremmin ku viime vuonna. :D

  VastaaPoista
 2. Mukana! Jospa ehtisin julkaisemaan pari postausta :)

  VastaaPoista
 3. Luin juuri dekkarin, jonka päähenkilö on lesbo, joten osallistun haasteeseen ainakin sillä.

  VastaaPoista
 4. En ole näköjään muistanut ilmoittautua tähän haasteeseen, mutta mukana on oltu :D Luin haasteeseen kolme; Alice Osemanin Heartstopper, osa 1, Sophie Gonzalesin Perfect on paper ja Katariina Romppaisen Sydämenmuotoinen kesä: http://adelheid79.blogspot.com/search/label/Pridehaaste22. Kiitos jälleen kerran Pridehaasteen vetämisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun olit mukana! ♥ Heartstopperit ovat parhautta. Pitäisi ottaa taas Netflix ja katsoa sarjakin.

   Poista