tiistai 23. toukokuuta 2023

Pride-lukuhaaste (1.-30.6.2023)

  
Kesäkuu on Pride-kuukausi ja sitä voi viettää esimerkiksi lukemalla teemaan sopivaa kirjallisuutta.
  
Haasteen tarkoituksena on nostaa esille sateenkaarevuutta kirjallisuudessa. Haasteeseen saa lukea mitä vain, kuvakirjoja, lanua, YA:ta, sarjakuvaa, scifiä, fantasiaa, viihdettä, dekkareita, kauhua, historiallista, tietoa, runoja... Yhden tai useamman kirjan, kunhan teoksessa on LGBTIQA+ hahmoja tai sen tekijä on sateenkaareva. 
  
Virtuaalinen yksisarvismerkki kaikille, jotka onnistuvat bongaamaan kirjoja, joissa on demiseksuaaleja tai genderfluideja / genderqueerejä hahmoja, sillä allekirjoittanut kaipaa lisää representaatiota. Lukuvinkkinä annan jo tuntemani Salla Simukan Lukitut, Maia Kobaben Gender Queer: A Memoir ja Rhea Ewingin Fine - A Comic About Gender
  
Kirjojen lisäksi teeman kaikenlainen muukin käsittely on erittäin suotavaa. Olisi kiinnostavaa kuulla esimerkiksi sateenkaarevista elokuvista ja sarjoista: mitkä ovat parhaat tai ongelmallisimmat, mitä löytyy juuri nyt suoratoistosta, mihin ei kannata koskea pitkällä tikullakaan jne.
  
Haasteeseen voi osallistua kuka vain niin bloggaajat, kirjagrammaajat, tubettajat, podcastaajat, twitteristit, tuuttaajat kuin ihan "rivilukijatkin". Kommentoi siis alle, jos olet kiinnostunut osallistumaan! Lukuvinkkejä löytyy esimerkiksi aikaisempien vuosien haastekoosteista 20222021, 2020, 2019, 2018 ja 2017 sekä aihetunnisteen sateenkaarikirja takaa. Linkkaa tai listaa lukemasi haasteen koosteeseen, joka ilmestyy blogiin 2.7.2023.
  
Sosiaalisessa mediassa voi käyttää aihetunnisteita #pridelukuhaaste ja #sateenkaarikirjallisuus.

2 kommenttia:

  1. Minäpä osallistun tähänki, ku oon just queer-lukuhaasteessaki mukana. Saa kaks kärpästä yhellä iskulla kätevästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua! ♥ Se on kyllä erittäin näppärää. :) Instassa huomasin myös Pride-lukumaratonin, joka on 26.6.-2.7. Vetäjänä irisbookish.

      Poista