maanantai 6. kesäkuuta 2011

Day 04 – Favourite book of your favourite series

Suosikki edellisistä on Muukalainen, sarjan ensimmäinen osa. Miksi tämä? 1: siinä esitellään hahmot, 2: tässä ei olla raskaana taikka synnytetä (muistaakseni). Skotlanti! ♥ Ja tätä kirjaa minä epäilin aluksi! Jopa niin paljon, että lukemalla muutaman otteen kirjasta hylkäsin tämän endellisen kotikaupungin lähikirjaston erotiikkahyllyyn. Tämäkin tekijä ei lukioikäiseen allekirjoittaneeseen aikoinaan uponnut. Ja nyt sarjaa pidemmälle luettuani, on tuo hyllyluokitus vähän liioittelua. Moni muu lukemani kirja puolestaan olisi syytä tarkastaa tuolle romantiikan rajat ylittävälle puolelle. Koukuttavia kirjoja, joten varoituksen sananen: kannattaa varata aikaa, sillä kirjoja ei tahdo laskea käsistään!Suometanut: Anuirmeli Sallamo-Lavi, 825 sivua, Gummerus 2002Takakannesta:
Toinen maailmansota on juuri ohi, kun Claire ja Frank Randall lähtevät lomalle Frankin esi-isien synnyinseudulle Skotlannin ylämaalle. Sillä aikaa kun Frank tutkii vanhoja papereita, Claire vaeltelee nummilla ja keräilee lääkekasveja. Pahaa aavistamatta Claire astuu muinaisen kivikehän halkeamaan. Yhtäkkiä hän löytää itsensä keskeltä 1700-lukua ja klaanisotien riepomaa Skotlantia. Clairen on pakko hyväksyä uskomaton tosiasia: hän on siirtynyt ajasta toiseen ja hänestä on tullut muukalainen, sassenach. Pian hän tutustuu punatakkikapteeni Jonathan Randalliin ja moneen muuhun Frankin tarinoista tuttuun aikalaiseen. Frankin esi-isät eivät Clairea kuitenkaan viehätä - sen sijaan salskea nuori skotti alkaa vetää Clairea vastustamattomasti puoleensa. Claire saa pian vakoojan ja noidan leiman otsaansa, siksi oudolta hän sairaanhoitajan taitoineen vaikuttaa. MacKenzien klaanin suojissa hän kokee pakoretken toisensa perään. Ja pian Claire saa havaita, että hänellä on aviomies yhdellä ja rakastettu toisella vuosisadalla.

Kirjasta muualla: Risingshadow, P.S. Rakastan kirjoja

4 kommenttia:

 1. Pakko varmaan on ostaa näitä ja lukasta ;)

  VastaaPoista
 2. Minulla on omana tuo eka, löysin pääkaupunkiseudulta pokkaribersion eurolla! Loput lainannut kirjastosta.

  VastaaPoista
 3. Törmäsin jostakin blogiisi ja pitää jättää tähän heti kommentti, sillä tämä kirja on niin ihana! Kannatan!

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa vaan! Kävin vastavieraiulla blogissasi, mm. Väristys löytyi heti sieltä ja Noidan rippi (joka on hyllyssä odottamassa). Palaan kyllä kurkkimaan lisääkin!

  Muukalainen on kyllä ihanainen, etenkin kun monet Clairen ja Jamien seikkailut tuovat mieleen minut ja kihlattuni... (Ja tätä varmaan sanovat kaikki onnellisessa parisuhteessa elävät naiset :D)

  VastaaPoista