maanantai 13. kesäkuuta 2011

Day 09 - A book you thought you wouldn’t like but ended up loving

Tähänkin voisi tylsästi vastata, että Diana Gabaldonin Muukalainen, mutta sen kun jo aiemmin nostin esille. No, ehkä on sitten otettava esittelyyn toinen, myöskin isosiskoni suosittelema kirja. Minulle oli syntynyt mielikuva Nora Robertsin kirjoista perinteisenä naisten hömppänä, joka tosin johtunee siitä, että isosiskoni lukee paljon kevyttä kirjallisuutta. Kuinka ollakaan, kun nämä salanimellä J. D. Robb ilmestyneet kirjat tulivat kirjastoon, siskoni oli vähän epäileväinen ylittämään mukavuusalueensa ja pyysi minua lukemaan kirjan ensin. Yllätyksekseni pidin kirjasta ja sen syvällisistä hahmoista sekä futuristisesta mailmasta hyvinkin paljon.Takakannesta:

Miltä näyttää maailma vuonna 2058?

Kotiasi hoitaa robotti.

Ruokasi on synteettistä.
Nautinnoistasi hivelevin on pala aitoa suklaata.

Komisario Eve Dallas selvittää nuoren naisen kylmäveristä murhaa, joka tempaisee hänet syvälle prostituution, poliittisten juonittelujen ja kiristyksen rämeikköön. Kymmenen vuotta New Yorkin poliisivoimissa on opettanut Evelle, että hengissä voi pysyä vain luottamalla vaistoonsa. Nyt vaisto kertoo Evelle, että hänen olisi parasta pitää näppinsä erossa miehestä, jota hän epäilee murhaajaksi.


Irlantilaissyntyinen Rourke on upporikas ja komea, liikemies universumin huipulta. Hän on myös huumorintajuinen ja viettelevän särmikäs. Vaikka hälytyskellot soivat, Eve sulkee korvansa. Hän on tavannut vertaisensa eikä jaksa enää odottaa. Viis säännöistä! Onhan intohimolla omat kuolemattomat sääntönsä, ainakin planeetalla nimeltä Maa.

4 kommenttia:

 1. Muutama näitäkin aliasta lukaistu, ja oon tykänny =)

  VastaaPoista
 2. Yllättävän hyviä ovat kyllä :) Kuusi on nyt käsittääkseni julkaistu suomeksi, kaksi uusinta on erityylisillä kansilla kuin neljä ensimmäistä, joista itse kyllä pidin uusia enemmän.

  VastaaPoista
 3. Nämä saisi suomentaa hieman nopeammassa tahdissa. Itse koitan olla lukematta noita minulla olevia, koska tiedän että minua alkaa ärsyttämään kun ei ole enempää suomennettuja kirjoja. Toki voisin lukea alkuperäiskielellä, mutta koen pääseväni huomattavasti helpommalla tässä vilinässä ja vilskeessä kun luen kaiken suomeksi :).

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä! On saanut ihan turhan kauan odottaa uutta osaa. Minäkään kun en englanniksi lue (vaikka poikaystävä aina kehottaa kokeilemaan, itse se nimittäin hankkii kaiken englanniksi). Helpommalla pääse tosiaan kun äidinkieleellään lukee, joskus ovat kirjojen aiheet (yleiselläkin tasolla) sen verran vaikeita että ei meinaa suomeksikaan ymmärtää keikkea.

  VastaaPoista