keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Day 11 – A book you hated

Tämä on jälleen vaikea. Hmm... "Vihata" on vahvasti ilmaistu ja huonoja kirjoja on niin vaikea muistaa! Viimeisin huono lukukokemus minulla syntyi Tony diTerlizzin ja Holly Blackin Spiderwickin kronikat II-sarjasta, odotin jotain samaa kuin alkuperäiseltä sarjalta, mutta tämä poltti kaikki sillat takanaan vanhaan. Sarja kerrotaan kahden uuden päähenkilön  Nicholaksen ja Laurien kautta. Kirjat ovat pidempiä kuin edeltäjänsä (joka tosin olikin viiteen osaan jaettu), mutta sama "pakko-lukea-kerralla" tunne oli poissa. Voin avoimesti myöntää pitäneeni aikasta paljon ensimmäisestä sarjasta, joten pettymys oli suuri näiden osoittauduttua näinkin kehnoiksi.


Kustantajan sivuilta:

Lammenneidon laulu (2008)

Luulitko, että elämä täällä on pelkkää uimista ja auringonpaistetta? Vielä mitä! Kaikki meni ihan hyvin siihen asti, kun sain tosi oudon siskopuolen. Eikä hän tullut yksin vaan toi mukanaan suuren ja ihan tyhmän kirjan haltijoista. Hänen mukaansa haltijat ovat todellisia, mutta arvatkaa uskoinko? En uskonut. Minä sanoin, että ne ovat pelkkää huuhaata. Vähänkö olin väärässä! Nyt haltijoita kuhisee joka paikassa! JOKA PAIKASSA! Eivätkä ne suostu lähtemään pois ennen kuin me autamme niitä! Hitto! Kun Nicholasin isä meni uusiin naimisiin, moni asia meni pieleen. Nicholasilla on nyt uusi sisarpuoli Laurie – ja tyttö sai hänen huoneensa! Kaiken huippu on, että Laurie on sietämättömän kiinnostunut haltijoista ja muista merkillisistä olennoista...

Nicholasin mieli muuttuu, kun kaksikko pelastaa kotitalon lähistöltä löytyneen najadin hengen. Erikoinen kohtaaminen saa kuitenkin pelottavan käänteen, kun Nicholas ja Laurie herättävät vahingossa vihaisen jättiläisen uniltaan. Mikä neuvoksi?

Lammenneidon laulu aloittaa suosittujen Spiderwickin kronikoiden uudet tarinat, joissa selvitetään näkymättömän maailman tapahtumia floridalaisten Nicholasin ja Laurien näkökulmasta. 

Jättiläispulma (2009)

Ei savua ilman tulta. No, ei todellakaan! Olin ihan varma, että outo siskopuoleni ja sen vielä oudompi haltijakirja tuhoaisivat elämäni. Nyt näyttää siltä, että ne tuhoavat saman tien koko Floridan! Okei, ehkä se ei ollut reilusti sanottu, olisivathan ne tyhmät jättiläiset voineet herätä muutenkin. Mutta jos Laurieta ja sitä kirjaa ei olisi olemassa, minä pelaisin nyt kotona pleikkaria ja tämä jättiläispulma olisi jonkun toisen ongelma!

Draakkien ruhtinas (2010)

LOPPU koittaa ennen pitkää. Suositun Spiderwickin kronikat -sarjan päätösosassa Floridaa uhkaa täystuho. Kuka voi estää katastrofin? AUTTAKAA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti