lauantai 11. kesäkuuta 2011

Day 08 - Most overrated book

Tähän on helppoa keksiä useitakin teoksia:
 • Flavia Bujor: Ennuskivien mahti (muutama vuosi lisää kirjoittajalle)
 • B. P. Kerr: Lampun lapset
 • J. K. Rowling: Harry Potterit (hehkuttamisen aiheuttaman totaalikieltäytymisen jälkeen fanittamaan ja sitten jälleen päästiin vuoristoradan huipulle ja syöksyttiin alas kirkuen)
 • Lemony Snicket: Surkeiden sattumusten sarja (ihan ok idea, alkaa vaan toistaa itseään aika nopeasti ja tyyliin turtuu)
 • Tony di Terlizzi & Holy Black: Spiderwickin kronikat II (itsellä ainakin oli turhan korkeat toiveet ensimmäisen sarjan jälkeen)
 • J. R. Ward: Pimeyden rakastaja (kesken eräistä lukukirjaa vaikea arvioia, mutta ei koukuttanut, kuuluu siis listalle)
   

Takakannesta:
Jade, Opale ja Ambre saavat 14-vuotissyntymäpäivänään tietää, että heille on jo muinaisissa kirjoituksissa osoitettu suuri tehtävä. Tytöt kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa Valtakunnan vanhimman puun luona ja lähtevät arkailematta matkaan. Kullakin tytöistä on mukanaan vain musta samettipussukka, jossa on jokaisen nimen mukainen jalokivi. Ennuskiviä koskettaessaan tytöt pystyvät luomaan ympärilleen taikapiirin ja saamaan yhteyden näkymättömiin voimiin. Samaan aikaan Joa-niminen tyttö kamppailee vakavan sairauden kourissa pariisilaisessa sairaalassa. Joa horjuu elämän ja kuoleman välimailla, mutta alkaa nähdä ihmeellistä unta, joka antaa hänelle uusia voimia. Joan elämä on Jaden, Opalen ja Ambren neuvokkuuden varassa.
 
Flavia Bujor kirjoitti romaaninsa 12-vuotiaana. Kirjasta tuli maailmanmenestys: romaanin käännösoikeudet myytiin oikopäätä 23 maahan ja Miramax osti teoksen elokuvaoikeudet.

2 kommenttia:

 1. Luin tämän joskus ala-asteella ja pidin kovasti. Ei kyllä ole oikein minkäänlaisia muistikuvia enää... Ehkä on syytä olla nostalgisoimatta tämän parissa. :D

  VastaaPoista
 2. Minä en edes koskaan päässyt kovin pitkälle tämän kirjan kanssa, tökki välillä niin pahasti. Siskoni luki tätä lapsilleen joku aika sitten ja totesi, että ikäkysymys lienee tämäkin. Hänen lapsensa kun ovat 8-12 vuotiaita.

  VastaaPoista