sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulukalenteri - Luukku 2Eilen satoi viimein lunta Oulussakin. Ei paljoa, mutta maa oli valkoinen ja narskui kenkien alla. Eilen oli arkeologian oppiaineen pikkujoulut teemalla "Mitä sinusta tulee isona" tai mitä lapsena kysymykseen oli vastannut. Jälleen oli siis keksittävä riittävän hyvä syy pukeutua kissaksi (niin kuin aina teen kun on naamiaiset). Asustani arveltiin mm. crazy old cat ladya, mutta oikea vastaus on lähempänä eläintenhoitajaa tai metaforisesti "helppoa kissan elämää".
 
Joulu ei ole mitään ilman lunta. Vanha joululaulu Jollei jouluna ole lunta jää kuitenkin tämän kappaleen varjoon. Kyseessä on siis ihastuttavaäänisen Michael Bublén It's Beginning To Look A Lot Like Christmas. Vapaasti suomennettuna "alkaa näyttää joululta".
  
Aluksi en ollut lumoutunut tähän kappaleeseen, joka pyöri eri medioissa levyn ilmestymisen aikoihin. Jossain vaiheessa huomasin kuitenkin hyräileväni kappaleen tahtiin - olin kasvanut kiinni siihen. Kappale on soinut päässni ja musiikkisoittimessani jo kuukauden ajan, kun olen askarrellut joulukortteja ja -lahjoja. Toinen suosikkini on vähän vanhempaa, vaikkakin samantyylistä: Frank Sinatran Let It Snow.
   
Yhteen aikaa kuuntelin paljon erilaista joulumusiikkia, levyiltä Raskasta joulua ja Raskaampaa joulua. Myös Ajattaran Hei tonttu-ukot oli kestosuosikki. Pidän toki edelleen niistä, mutta nykyään parhaat joululaulut ovat sellaisia, jotka kertovat joulusta ja talvesta ei-uskonnollisella tavalla. Lumi on yksi pääteema, jonka olen huomannut yhdistävän lauluja. En pidä tekopirteistä kappaleista, mutta aidosti iloinen laulu (esimerkiksi Rajattoman Pukki tietää sen) on parempi kuin hyvin paatoksellinen kirkkolaulu. Joulukirkossa voin silti käydä, vaikka ateisti olenkin, kuuntelemassa mahtipontisten kirkkourkujen säestämänä laulettuja lauluja.
Mikä on sinun lempijoululaulusi?

2 kommenttia:

  1. Noi vanhemmat joululaulut on munkin suosikkeja, olen pienestä asti tykännyt esim. Rosemary Clooneyn ihanasta äänestä.

    VastaaPoista
  2. Minulla taitaa kulua eniten stereoissa Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen Tiernapojat. Se on mahtavaa joulunvalmistelumusiikkia. Itse jouluaattona meillä lauletaan yhdessä joululauluja, ja tuppaavat olemaan niitä perinteisiä tuttuja suomalaiskansallisia.

    VastaaPoista