keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Odottamaton matka

Tulin vain kirjoittamaan, että olen juuri nähnyt ensimmäisen kolmesta Hobitti-elokuvasta. Lisää kommentoin (toivottavasti ilman spoilereita) kunhan olen nukkunut lyhyet päikkärit.
 
EDIT: 20.12.2012

Neti takkuili ja pääsin vasta nyt muokkaamaan tekstiä. Mutta asiaan. Kuten kuvan tähän valitsin, olivat lempiasiani tässä leffassa nuo vekkulit kääpiöt, etenkin Thorin Tammikilpi (joukon vähiten vekkuli kaveri). Hän on siis tuo tummahiuksinen komistus joukon keskellä, suuresta taistelusta selvinneiden pienen joukkion kruunaamaton johtaja. Kaikki kääpiöt eivät tässä ensimmäisessä osassa vielä päässeet kunnolla esille, mutta esimerkiksi alarivin keskellä, ruokaa syövä kääpiö (joka muuten muistuttaa paljon Obeliksia!) toimi välillä hyvänä komedia-elementinä.

Myöskään Martin Freman ei jättänyt kulmäksi Bilbona. Elokuvassa oli todella kauniita kohtauksia. Peuralla ratsastava haltija oli yksi yllättävistä sivuhenkilöistä, samoin ruskea velho Radagast ja hänen kykynsä keskustella eläimille. Eräässäkin kohtauksessa hän hoitaa sairasta siiliä. Aww!
 
Kävin katsomassa elokuvan avomieheni kanssa. Hän valitsi HFR 3D-version. Uudet lasit (mustat ja kevyet) toimivat minulla paremmin kuin ne punaiset ja painavat 3D-lasit. Ainoa hankaluus syntyi niiden käytöstä silmälasien kanssa. High frame rate tuntui alussa todella oudolle, ei niinkään teatterimaiselle, vaan sille kuin kuvaa olisi nopeutettu huomattavasti. Kameran liikkeet tuntuivat välillä todella käsivaramaisilta ja zoomaus oli liian erottuvaa.

Pitää katsoa leffa uudestaan, kunhan se ilmestyy dvd:llä, sillä nyt osa tapahtumista ja estetiikasta jäi kokematta uuden tekniikan takia. Mm. laajat maisemakuvaukset näyttivät pitkälti siltä kuin ne olisi kuvattu pienoismallista. Nyt pitää sitten odottaa pari vuotta, että saadaan trilogia päätteeseen. Jospa seuraavassa osassa Smaug pääsee myös kunolla vakokankaalle, onhan se nimetykin sen mukan Smaugin autioittamaksi maaksi.
 
Kaiken kaikkiaan siis mainio leffa, jossa on paljon skotteja, eli en voi valittaa!
  
 
Ps. Joulukalenterissa pieniä ajastamisongelmia, täydentelen niitäkin tämän illan ja loppuviikon aikana.

1 kommentti:

  1. Siili oli kerrassaan ihana, ja ne jänikset! Reaktioni teatterissa oli juurikin tuo awww, molemmilla katselukerroilla. Elokuvassa oli paljon hienoa niin 2 kuin 3D:näkin. Harmittavasti tänne ei vielä ole kantautunut uusia laseja, vaan yhä oli ne kömpelöt entiset. Silmälasien kanssa ne ovat hankalat.

    VastaaPoista