lauantai 2. maaliskuuta 2013

Hiihtoloman kirjalliset hankinnat

Blogi ei ole kuollut, vaikka nyt hiljaista on ollutkin. Työn alla on monta teosta yhtä aikaa, kaikki luettavana erinäisille kursseille. Ehdin loman aikana piipahtamaan kirjaostoksilla, tässä koostettuna saalis.

Leo Tolstoi: Sota ja rauha (1. osa, 8. painos 1968)
- Minulla on hämärä mielikuva, että olisin joulun seutuun ostanut ko. teoksesta yhteisniteen, mutten löytänyt blogista siitä merkintää. Tämä oli kuitenkin ilmainen kirjastopoisto, joten en menettänyt mitään sen mukaan ottamisella.

Michael White: Luciferin liittolainen
- Tämä kirja oli yhden second hand-kirjakaupan edessä korissa hintaan 0,20e, mutta ostettuani muitakin kirjoja, sain tämän kaupanpäällisenä. Mitään en tiennyt sisällöstä ostaessani, joten sika on edelleen säkissä. Takakansiteksti vaikutti tosin lupaavalta.

John Ajvide Lindqvist: Ystävät hämärän jälkeen (0,70e)
- Olen katsonut tästä tehdyn elokuvan ruotsalaisen version, jota voi kuvata ainakin yhdellä sanalla: erikoinen. En ole lukenut edellistäkään kirjailijalta hankkimaani teosta, Kuinka kuolleita käsitellään, mutta noilla hinnoilla nappasin tämän mukaani. Vielä kun löytäisin Ihmissataman jostakin...

Leena laulajainen: Aia (1e)
- Monta vuotta harkinnut jo tämän lukemista, nyt sitten otin mukaan noin edullisella hinnalla. Sisäkannessa luki, että samaan maailmaan sijoittuu kolme muutakin teosta. Olen aina kuvitellut tätä yksittäisenä teoksena, jolla ei ole mitään sidoksia muualle. Itsenäinen pitäisi kuitenkin olla, niin ei estä lukemista.

Cecelia Ahern: Lahja (1e)
- Kirjastopoisto. Ei välttämättä se kaikkein eniten kehuja saanut teos Ahernilta, mutta koska ei kaatanut budjettia, lisäsin kasaan. Voi olla jopa hyvä, eihän sitä koskaan tiedä. Kotona odottaakin jo pino lukemattomia Ahernin teoksia, päälimmäisenä P.S. Rakastan sinua, josta tehtyä elokuvaa ei voi katsoa kyyneltymättä.

Vernor Vinge: Linnunradan ääret (1e)
- Kirjastopoisto tämäkin. Oli alkuperäisellä scifi-haaste 2012 listallani avaruusalus-kohtaan. Luin siihen kuitenkin Beth Revisin nuortenkirjan Arcross the Universe - Matka alkaa, joten palautin takaisin kirjastoon. Nyt kun teos on omana, sen lukeminenkin on taas listalla. 

William Shakespeare: Kesäyön unelma (1e)
- Tälläkin poistokirjalla tuin kirjaston toimintaa. Näytelmiä en paljoa ole lukenut, lukiossa mm. Moliéren Saiturin olen kahlannut. Tämä on kuitenkin elokuvasta tuttu, hyvä teos taltuttamaan klassikkoahdistustani.

Arthur C. Clarke: Lapsuuden loppu (1e)
- 1970-luvun painos. Scifin klassikkoja, josta en oikeastaan tiennyt ostaessani mitään (teoksessa ei myöskään ollut kansipaperia auttamaan). Sikoja on siis ainakin kaksi piilotettuna kirjakasaan. 

- Katsoin teosten pohjalta tehdyn tv-sarjan, kun se tuli Yleltä ja nautin näkemästäni. Sain sarjan DVD:llä joululahjana ja ajattelin nyt poimia mukaan ensimmäisen teoksenkin. Siitä ei ole pidetty ihan kauhean paljoa niissä blogeissa, joissa on tullut vastaan, ja välillä teoksia näkeekin kaikilla kirppareilla (ei nyt aivan hyllymetreittäin, mutta useampia kuitenkin). Sen verran kiehtovasta kulttuurista kuitenkin kertoo, että hankin omaksikin palan Botswanaa.

Margaret Mitchell: Tuulen viemää (1,50e)
- Kahdessa osassa julkaistu versio, kompassisarjaa. Hinta oli kohdillaan tällä klassikolla, ja koska kirjoittelin tästä oman versioni antiplagiaatti-flashmobissa, ajattelin tarttua kirjaa sarvista ja lukea alkuperäisen teoksen jossain vaiheessa. Kovasti takakannet kehuivat itseään.

Boccaccio: Decamerone (2e)
- Kahdessa osassa julkaistu versio tämäkin. Yhdellä nyt käynnissä olevalla kurssilla käsitellään makaaberin traditioita ja yhtenä teoksena on mainittu Decamerone. Tämän tiesin tosin vasta sitten, kun olin kirjan jo ostanut. Pitäähän tämäkin aukko sivistyksestä täyttää.

Charles Dickens: Oliver Twist (2e)
- Klassikkojen hankintalistaltani löysin tämän edulliseen hintaan. Aivan uuden veroisessa kunnossa oleva pokkari, joka oli hämmästyksekseni vasta toinen painos. Edellinen on otettu joskus 1950-luvulla. Dickensiltä olisi hienoa saada omaksi myös ainakin David Copperfield ja Saiturin joulu.

Steve Berry: Kolmas salaisuus (2e)
- Hankintaliastalla tämäkin, vaikka nyt en saa päähäni miksi. Luin todennäköisesti kiinnostavan blogauksen teoksesta ja päätyi sieltä TBR-listalleni. 

Angie Sage: Septimus Heap - Magiaa (2e)
- Yleensä en osta kirjoja, jotka olen jo lukenut, paitsi jos tarkoituksenani on joskus lukea teos uudeleen. Näin tämänkin kanssa. Heapit olen lukenut sitä mukaa kun kääntyvät suomeksi ja parin viimeisimmän aikaan olen ajatellut, että olisipas kiva lukea se ensimmäinen joskus uudelleen. Harmillisesti lukulistat vain kasvavat -eivät lyhene - sitä mukaa kun sieltä lukee pois teoksia.

Paulo Coelho: Brida (2e)
- Coelholta olen lukenut aikaisemmin Alkemistin, joskus lukiossa. Tässä kuitenkin päähenkilö on nainen ja vieläpä noita - tai niin ainakin takakansi antaa olettaa. Oikein mielenkiintoinen tapaus!

Louisa M. Alcott: Pikku miehiä (2e)
- Kaunis sinivalkea, yli 40 vuotta vanha painos. Samaan tyyliin piirroskuvalla varustetulla kannella olen lukenut ala-asteella Salaisen puutarhan. Lainasin teoksen koulun kirjahyllystä (opettajan luvalla) luettavaksi hiihtolomalla. 

Louisa M. Alcott: Plumfieldin pojat (3e)
- Hihkuin innosta kun löysin tämän. Löysin tämän näistä kahdesta Pikku naisten jälkeen tulleista kirjoista ensimmäisenä ja ajattelin, että vielä kun löytäisi sen puuttuvan... Toiveet voivat täyttyä joskus! Teos on varhaisista painoksista, kauniin marmorikantinen, hyvä lisä jo aiempaan tyttökirjaklassikkojen joukkooni. Menee osastolle esittelykelpoiset kirjat.

2 kommenttia:

  1. Luin juuri tuon Kuinka kuolleita käsitellään, ja pidin siitä kyllä, jollain oudolla tavalla. Olen lukenut aiemmin myös Ystävät hämärän jälkeen (nähnyt myös elokuvan, kirja oli parempi) ja voisin kuvailla molempia kirjoja samalla sanalla kuin sinä: erikoinen. Tai outo.

    En ole oikein saanut jäsennettyä itselleni, millainen oikeastaan oli noiden kirjojen lukukokemus, mutta ainakin useita häiritseviä mielikuvia on jäänyt mielen perukoille roikkumaan :D Mutta tykkään kyllä Lindqvistin tyylistä kirjoittaa. Suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Hirveän monia mielenkiintoisia kirjoja olet ostanut! Varsinkin tuo Sota ja rauha kiinnostaa minua vastikään Anna Kareninan lukeneena...

    Samoin tuo Mma Ramotswe tutkii on kiinnostanut minua iäisyyksiä, se sopisi myös kivasti kirjalliseen maailmanvalloitukseen :D

    VastaaPoista