torstai 11. heinäkuuta 2013

Kirjamaniaa

Ensimmäinen lomapäivä Helsingissä ja nyt jo takana innokasta kirppareilla nuohoamista. Emmaus tarjoili näm herkut:
  
Yousif Abu al Fawz: Taikalintu (1e)
- Suomeen muuttaneen pakolaisen novelleja, Vaikutti todella mielenkiintoiselta.
  
John Galsworthy: Omenapuu (0,50e)
- Ilmeisesti jokin klassikko, josta minulla ei ollut mitään ennakkotietoa. Takakannen perusteella ihan mielenkiintoinen teos esim. lukumaratonille. 
  
Mark Twain: Tom Sawyerin viimeiset seikkailut (0,50e)
- Käsitin, että tämä on jatko osa Tom Sawyerin aikaisemmille seikkailuille (niitä minulla ei kuitenkaan vielä ole), jotka pitäisi kyllä lukea jossain vaiheessa.
  
Ian McEwan: Sementtipuutarha (0,70e)
- Lukumaratonia varten hankin tämän aluksi kirjastosta, mutta kun kirpparilla nyt noinkin kohtuulliseen hintaan kun tuli vastaan, ajattelin poimia sen tarpeeseeni.

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Taivaalta pudonnut eläintarha (2e)
- PIJ:ltä en vielä ole ensimmäistäkään teosta lukenut, lainakasastani tosin löytyy jo Lumikko ja yhdeksän muuta, mutta jos en koe kirjailijan tyyliä omakseni, voin tämän aina myydä eteenpäinkin.

Lisäys: 12.7. Tänään oli vedenkäyttökielto (putkistoa tutkittiin kameralla, vessan vetäminen kielletty 8-15). "Evakossa" ollessamme pyörähdettiin koko porukalla kirppareilla. Sorruin taas kirjojen heräteosteluun. Tässäpä mitä nyt tarttui hihaan:
  
- Omana aikaisemmin kaksi viimeista osaa eli Terve ja kiitos kaloista ja Enimmäkseen harmiton. Tätä kolmatta Linnunradan liftareden kirjaa olen joskus (vähän ennen blogini perustamista) lukenutkin, mutta en oikein päässyt tähän sisälle aikaisempien osien tapaan.
  
Maggie Shayne: Hämärän reunalla (1,50e)
- Vähintään kahdesti luettu (ja edellisenkin omistajan kirpparilta ostama). Tästä sarjastahan minulla on vain ensimmäinen osa (ja nyt tämä seitsemäs), enkä siäkään vielä lukenut...
  
Katja Kaukonen: Vihkivedet (1,50e)
- Täysin heräteostos. Nimi etäisesti joistakin kirjablogeista tuttu, kirjilijan aikaisempi teos Odelma ollut joskus kirjastosta lainassa. Mitään käsitystä ei ole siitä, voisinko pitää kirjasta, mutta takakansi teksti vakuutti ostamaan.
  
Sara Hylton: Diana Barbara, Michaels: Neitsytvaimo ja Constance Heaven: Villilintu (1e/kpl)
- Nämä kolme samasta pöydästä, jossa oli monta laatikollista vähän vanhempaa kirjallisuutta. Nämä valitsin mututuntumalla. Päätelmieni mukaan hyvin tyypillistä parin vuosikymmenen takaista naisten romantiikkaa: pulassa oleva, mystiseen mieheen rakastunut neito 1800-luvulla oli monessa taustatarinana. Toivottavasti ihan mielenkiintoisia! 

2 kommenttia:

 1. Emmauskirjoista, Galsworthy oli ehtinyt hyllyssä olemaan jo jonkin aikaa, nuo ei ihan kuuluisimmat klassikot menevät kun menevät. Jääskeläisen olin laittanut tiistaina hyllyyn ja arvelin sen kyllä lähtevän nopeasti, hyvä kun sinä sen nappasit :) Ja Twainikaan ei tainnut liian kauaa hyllyssä olla...  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmauksessa tulee tehtyä aina hyviä löytöjä. :) Avelinkin, että Jääskeläisen teoksen täytyy olla tuoreeltaan hyllyssä, ne kun taitavat olla monien tuntemia ja hyväksi havaittuja (en olekaan aikaisemmin kirppareilla nähnyt hänen kirjojaan).

   Hyvä, että anoppi tulee myöhemmin tässä kuussa Ouluun, kälyn tytön nimenantojuhlaan, niin ei tarvitse junassa raahata kirjoja, vaan voi antaa heidän autonsa kyytiin.

   Poista