tiistai 16. heinäkuuta 2013

Hyllymetrillinen uusia kirjoja

Sunnuntaina käytiin konttikirppareilla. Minä olen kamalan huono kysymään hintoja, onneksi osa ihmisistä tajuaa väsätä lappuja, joissa hinnat käyvät ilmi.

Sylvia Loch: Dressage: The Art of Classical Riding (0,50 e)
- Kaunis kirja Wienissä sijatsevasta Espanjalaisesta ratsastuskoulusta, taidekuvia ja historian siipien havinaa.

Susan Cooper: Pimeä nousee (1e)
- Vanhalla painoksella. Eka osa oli pitkään lainassa siskon pojalta (en kuitenkaan saanut aikaiseksi lukea sitä). Tämä oli kaunis löytö.
  
Gavin Baddeley: Goth Chic (0,50e)
- Pokkarina. Käytin kerran kirjastosta lainaamanani tietokirjana mm. yhdessä makaaberissa esseessä. Hyvä olla omassakin hyllyssä, varsin mielenkiintoinen teos. 
  
Deborah Rodriguez: Kabulin kauneuskoulu (1e)
- Vaikka itse en meikkaakaan, tämän kirjan naisten asemaan puuttuva näkökulma kiinnosti kovasti.

Tänään käytiin vielä ennen paluuta ouluun Aleksanterin kadun antikvariaatissa ja Akateemisessa. 

Cecelia Ahern: Sateenkaaren tuolla puolen (ilmainen) 
- Oli 0,20 euron korissa, mutta sain kaupanpäällisenä - kyseessä vieläpä hyväkuntoinen kovakantinen painos. Alkaa olla aika hyvin Ahernin tuotantoa hyllyssä. Vain muutama teos taitaa puuttua (esim. jokin aika sitten lukemani Tyttö peilissä).
  
Jeff Long: Seinämä (2e)
- Longinkin kirjoja lähes kaikki jo hallussani. Taitaa puuttua ainoastaan tuo Vuosi nolla, josta alunperin miehen teoksista kiinnostuin (huomasin joskus lukiossa ollessani ko. kirjan jonkin kirjakaupan mainoksessa, mutten vieläkään ole lukenut tätä).
  
Johanne Hildebrandt: Freija (1e)
- En muista oliko minulla tämä jo. Tämä versio on Atschi!-pokkari, eri kansikuvalla kuin vanhempi painos. No, voin antaa lahjaksi, jos löytyy jo.
  
Christoph von Schmid: Genoveeva - Brabantin kreivitär (2e)
- Tänä vuonna 1934 painettu koululaiskirjastoon kuuluva klassikko teos hurmasi hyllyssä. Luen vaikkapa lukumaratonissa!
  
Ambrose Bierce: Pyhä kauhu (1e) 
- Klassikko novellikokoelma, kauhua sadan vuoden takaa. Tämäkin lukumartooni pinon jatkoksi. Saa puhdistella palettia.
  
Hj. Nortamo: Raumlaissi jaarituksi (1e)
- Ostin raumalaiselle kaverilleni joululahjaksi.
  
Eino Leino: Kalevala-näytelmät-kokoelma (1e)
- Tuonelan joutsen, Sota valosta, Väinämöisen kosinta, Karjalan kuningas. Olen tutustunut aikaisemmin vain Leinon runoihin, tarjouksesta mukaan tarttunut näytelmäkokoelma houkutteli Kalevala-aihepiirillään.
  
Sami Parkkinen: Punainen pyörre (1e)
- Suomalaista scifiä. Tullut aikaisemmin vastaan kirppareilla paljon kalliimmalla, mutta uutena tällainen hinta suorastaan pakotti ostamaan. Saas nähdä sitten millainen teos tuo on...
  
Nämä olivat näillä näkymin viimeiset kirjaostokset tällä reissulla. Hyllymetrillisen verran uusia hankintoja. Onneksi siivosin kirjahyllyä vähän aikaa sitten, sain järjesteltyä lisää tilaa, joka tulee tarpeeseen. Osan kirjoista pakkaan mukaan matkalaukkuun, loput anoppini tuo loppukuusta, kun tulee kälyni tyttären nimenantojuhlaan autollaan.

Ps. 17.7. Vielä pari vähän edullisempaa kirjahankintaa. Piti herätä jo seitsemältä tänään, enkä tosiaankaan ole aamuihminen - mitä en tekisi kirjojen vuoksi? Ihanainen Taika (Kirjasfääri-blogista) toi minulle tänään David Mitchellin Pilvikartaston. Siskoni tuli perheineen Jyväskylästä Helsinkiin junalla ja täältä edelleen Tallinaan lomalle. Vein viiden minuutin kuulumisten vaihtamisen (taksijonossa) aikana siskontytölleni lainaan juuri lukemani kirjan Tilastollinen todennäköisyys löytää se ainoa oikea. Löysin myös kierrätyskeskuksen ilmaishuoneelta J. Pekka Mäkelän Alshainin, joka minulla kerran oli ainassakin (viime vuoden scifi-haasteeseen liittyen), mutta valitsin silloin lopulta jonkin toisen kirjan.

Pps. 19.7. Käytiin Tikkurilassa (Kontti) ja Riihimäellä (Femmatori) kirpparikierroksella. Mukaan tarttui vielä (aiemmista luuloistani huolimatta) pari teosta:

Margaret Atwood: Oryx ja Crake (1e)
- Pokkari. Oli kerran lainassakin, ollut kauan lukulistallani. Atwoodilta olen lukenut vasta novellikokoelman Siniparran muna.

Jane Green: Anoppiahdistus ja Vieraissa vuoteissa (yht. 3e)
- Sain vuonna 2008, kun muutin opiskelemaan Ouluun kauhean lukublokin. Yli puoleen vuoteen en lukenut yhtään mitään (en kirjoja, lehtiä tai edes sarjakuvia). Löysin sitten soluasuntotaloni pesutuvan saa ottaa hyllystä Jane Greenin Avioliittoallergian. Otin ja luin sen - lukublokki helpotti, löysin lähikirjaston ja kirjallinen maailmanvalloitukeni on jatkunut lähes katkeamattomana siitä lähtien. Muita Greenin teoksia en ole vielä lukenut, vaikka hyllystä löytyy myös Netti@deitti.

Alexandre Dumas: Kolme muskettisoturia (2e)
- Dumasin Monte Kriston kreivi löytyy jo valmiiksi hyllystäni. Tämä kovakantinen on kaunis lisä sen viereen.

J.R. Ackerley: Koirani Tulip (0,60e)
- Isosiskollani oli tämä kirja, kun olin nuorempi. Ei ilmeisesti ihan yhtä surullinen kuin Bim Mustakorva, mutta varmastikin koskettava kertomus eläinystävästä... ja vähän muustakin.

5 kommenttia:

 1. Itse en oikein Punaisesta pyörteestä innostunut, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan sinun mielipidettäsi siitä. Erityisesti harvojen lukemien kirjojen kohdalla on aina kiinnostavaa kuulla mitä muut niistä tykkäsivät.

  Oona

  VastaaPoista
 2. Viikon kirjablogiotsikko-palkinnon voittaja tulikin sitten tässä. Vastustamaton, kerta kaikkiaan. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä piristi kuuden junassa vietetyn tunnin jälkeen. Palattiin juuri kotiin. Home sweet home! ♥

   Tälle postaukselle (kolmas peräkkäinen ostelukertomus) oli äärimmäisen vaikeaa keksiä otsikkoa. Kysyin apua mieheltäkin, mutta tarjosi vain kirjamaniaa (joka oli jo aiemmin käytetty - hyvä ehdotus tosin blogia seuraamattomalta). Tuon keksin sitten kun tajusin, että uudet kirjat täyttävät sen hyllymetrillisen, jonka viime kuussa olin siivonnut. :)

   Poista
 3. Genoveeva oli ihan mielenkiintoinen pieni teos, ostin sen itsekin äskettäin kirpparilta kun pitkään oli mielessä, että täytyisi lukea tuo tarina, johon Anni Swanin Ulla ja Mark -teoksessa viitataan.
  Kirjablogissani arvio: http://www.sheferijm.vuodatus.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä tutustumassa. :) Kiitos linkistä!

   Toivottavasti ehdin itse tuon lukemaan keskiviikkoisessa 24h lukumaratonissa. :)

   Poista