maanantai 3. maaliskuuta 2014

Grumpy Cat: Yrmeä kirja

"Elämä on kuin konvehtirasia.
Mutta sisällä ei ole konvehteja"
      
    
Edellisessä kirjastoreissulla huomasin tämän tutun kissanaaman uutuskirjahyllyssä. Grumpy Cat eli tuttavallisemmin Tardar Sauce (s. 4.4.2012) on nyt ryhtynyt kirjailijaksi ja opastaa tämän teoksen avulla ihmisiä yrmeilyn salohin. Teos koostuu enimmäkseen julistemaisista kuvista, joihin on liitetty jokin muutaman sanan lausahdus, esimerkiksi: "Yritin kerran nähdä elämän valoisamman puolen. Silmiin sattui." Huolimatta hauskasta ideasta, teos jää varsin pintapuoliseksi ja jopa paikoin ärsyttäväksi. Grumpy Cat meemit netissä ovat hauskoja, mutta suomennoksina ne tuntuvat jotenkin tösähtäviltä ja tökeröiltä. Ehkä todellinen yrmeys löytyykin tämän ärtymyksen kautta?
 
Suosikki aukeamani teoksesta.
Arvosana:  
  
Takakannesta:  
Aktivoiva opas sinulle, joka haluat näyttää närkästyneeltä.
 
Jos olet onnellinen ja tiedät sen – pysy kaukana minusta!
 
Ai että on huono päivä? Hyvä. Grumpy Cat voi tehdä siitä vielä huonomman. Pelkkä yrmeän kissan paheksuva mulkaisu riittää tekemään asian selväksi. Tässä kirjassa Grumpy Cat neuvoo, kuinka päästää valloilleen sisäinen kiukuttelija. Mukana on myös äksyilemään innoittavia pelejä ja tehtäviä. Kirja on kunnianosoitus sisäisille hapannaamoillemme.
 
Anti mennä, on aika kääntää suupielet alaspäin.
        
Asiasanat: Grumpy Cat, Tardar Sauce, huumori
   
Samantyylisiä kirjoja: 
      
Suomentanut: Velipekka Ketola, 96 sivua, Karisto 2014
    
Alkuperäinen nimi: Grumpy Book by Grumpy Cat (2013)
   
Kirjasta mm. täällä:

5 kommenttia:

 1. Yrmeät kirjasuositukset kyll naurattivat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo teokset sopivat kyllä hyvin Grumpy Catin imagoon. :)

   Poista
 2. Itse olen ihan samaa mieltä, kirja oli suoraan sanottuna melko turha.. =/ Vaikka Grumpystä olenkin aina tykännyt ;) ...btw, upea tuo BFF-lukuhaaste kuva tuossa oikealla, saan varmaan käyttää sitä? ...mainitsen kyllä sinut sen tekijäksi? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisiahan suurin osa oheistuotteeksi tehdyistä teoksista on. Mm. Harry Potter, Kätyrit (Minions), Angry Bird, Minecraft ja Pokémon Go ovat poikineet vastaavia hyllymetreittäin ja laatu samaa tasoa. Ei kaikki kuitenkaan aina huonoa ole, mutta kun yritetään saavuttaa maksimaalinen tuotto luomatta paljoakaan uutta, niin jälki on tällaista. Harmi, kun tässä olisi voinut olla potentiaalikin jos olisi tehty vähän enemmän panostaen.

   Saat toki käyttää. :) Tykkään näperrellä noita kuvia. Jos klikkaat kuvan kohdalla "avaa uuteen ikkunaan" sen pitäisi olla ihan hyvän kokoinen käytettäväksi.

   Poista