maanantai 31. maaliskuuta 2014

Maaliskuun luetut

Maaliskuussa luin yhdeksän kirjaa ja 2436 sivua. Joukkoon mahtui niin sarjakuvaa (kissa mangaa ja suomalainen, tuhon jälkeinen maailma), lastenkirjallisuutta (Puuseppä ja Ronja), suomikummaa (Sinisalo ja Krohn), kotimaista dystopiaa (Nokkosvallankumous) kuin kansainvälisesti suosittuja teoksia (Viimeinen toivomus ja Kirjavaras). Lukupiirikirjoja (jopa kaksi tässä kuussa), uutta ja vähän vanhempaa, niin nuorelle kuin varttuneemmalle lukijalle suunnattua kirjallisuutta, scifiä, fantasiaa, satua ja lähes totta. Kolmen kärjessä luetuista ovat NokkosvallankumousKirjavaras ja Enkelten verta
  
Hieno kuukausi kaiken kaikkiaan. Blogiani muuten luettiin maaliskuun aikana vähän yli 8000 kertaa - uusi ennätys, jo kolmannen kerran tänä vuonna. Kiitos! Uusia lukijoitakin blogiini kirjautui ainakin neljä, kiitos teillekin. ♥  
  
Keskeneräisenä tällä hetkellä ovat:
 • Maarit Verronen: Karsintavaihe (195/325)
 • Tiina Raevaara. Eräänä päivänä tyhjä taivas (22/247)
 • Jyrki Kiiskinen: Kaamos (31/118)
  
Ensi kuussa tiedossa myös Kirjavaras-elokuva (4.4.) ja Ronjan teatteriesitys. 
  

4 kommenttia:

 1. Olet lukenut huikean sivumäärän ja monipuolisesti kaikenlaista mielenkiintoista. Puuseppä on tulossa minullakin lukuun ja Krohn on uusi suosikkikirjailijani. Kirjavaras on varmasti jännä nähdä elokuvanakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivumäärä on kyllä omaa lukutasoani korkeampi ollut koko alkuvuoden ajan. Jotenkin sitä on pitänyt lukea gradun tekemisen ohella normaalia enemmän. Toisaalta olen tutkinut muuta suomalaisen dystopian kenttää Teemestarin kirjan (tutkimukseni primääriaineisto) lisäksi, toisaalta lukeminen auttaa myös stressiin.

   Krohn on kyllä mielenkiintoinen kirjailija. Yhdessä artikkelissa, jota käytän gradussani esiteltiin pari todella mielenkiintoista teosta, joukossa minulle ennen tuntemattomia Krohnin teoksia. Hän ja Sinisalo ovat kyllä arvostuksensa ansainneet, vaikka en Sinisalon Finlandia peikoista pitänytkään.

   Menen katsomaan Kirjavarkaan mieheni kanssa, vaikka tämä aluksi vähän vastustelikin. Toivottavasti hänkin lopulta pitää leffasta epäilyksistään huolimatta.

   Poista
 2. Paljon olet ehtinyt lukea! Ja hassua, että meillä molemmilla oli maaliskuussa jopa kaksi lukupiirikirjaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalle hihittelin lukiessani sinun kuukausiraporttiasi. :D Tänään lukupiiritapaaminen Ronjasta. Leivoin paikanpäälle vietäväksi mutakakkua.

   Poista