torstai 30. huhtikuuta 2015

Huhtikuun luetut

Näsiä kukki kauniisti viime lauantaina.
   
Huhtikuussa tapahtui paljon. Luin peräti 23 kirjaa, 2608 sivua, ja kirjoitin 18 blogipostausta. Kirjojen huima määrä selittyy runsaalla lastenkirjojen määrällä niin Lastenkirjapäivän, Lastenkirjalauantai-sarjan kuin Lukuviikon lastenkirjapostausten ansiosta. Pelkästään jo Lukuviikko postauksessa esittelin 10 lasten.kuvakirjaa. 
   
Blogini sai useamman uuden lukijan (Kiitos! ♥), ja nyt sivupalkissa komeilee jo luku 198. Olisipas hauskaa, jos blogini synttäreihin 10.5. mennessä siinä olisi kaunis tasaluku. Nelivuotiasta blogia tulen juhlistamaan jollain tavoin, joten olkaahan kuulolla. Kuukausi oli myös blogini historian katsotuin, klikkauksia kertyi yli 10 000! 
  
Huhtikuu oli paitsi lastenkirja kuukausi, myös runokuukausi. Luin kolmen eri runoilijan kuolemattomia sanoja. Uuno Kailas (Paljain jaloin),Edith Södergran (Levottomia unia) ja Rainer Maria Rilke (Tahto tahtojen) pääsevät ääneen tosin vasta ensi kuun puolella. Bloggaamatta on myös Peik ja Katja Lehtosen & Milla Paloniemen yhteistyössö tekemä sarjakuvakirja Lennart ja Claudia Grayn nuortenkirja, jossa seikkaillaan multiversumissa: A Thousand Pieces of You.
 
Kuukauden tähtihetkenä oli tutustuminen Ann Aguirren Razorland-trilogiaan. Luin sarjan kaksi ensimmäistä osaa, Enclaven ja Outpostin. Kolmatta osaa Hordea ei ole Suomen kirjastoissa olenkaan, joten kaukovarasin sen Ruotsista ja odottelen teosta edelleen. En muista milloin viimeksi jokin kirja olisi imaisuut mukaansa näin vahvasti. Ehkä Hugh Howeyn Siilo tai Johanna Sinisalon Auringon ydin olivat tällaisia lukukokemuksia. Niin, ja yhteislukuprojektissa (Nettilukutoukat) oleva Diana Gabaldonin Muukalainen. Toisellakin kerralla vakuuttaa, etenkin kun kirjasta tehty tv-sarjakin on pyörinyt maailmalla jo viime syksystä saakka. Suomeksi se starttaa Yle 1:ltä 14.5.
    
Kesken minulla on muutama muukin kirja: James Dashnerin Maze Runner - Labyrintti, Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin Hyviä enteitä sekä Mervi Heikkilän ja Jussi Matilaisen Kummajaisten kylä. Lukupinossa odottelee moninainen sakki, tässäpä muutamia poimintoja: Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat, Audrey Magee: Sopimus, Terry Pratchett; Viikatemies, Philip K. Dick; Palkkionmetsästäjä, J.D. Sallinger: Sieppari ruispellossa, Richard Adams: Ruohometsän kansa, William Golding: Kärpäsen herra, Rainbow Rowell: Eleanor & Park, Jennifer Niven: All the Bright Places, David Williams: Herra Lemu... 

Hauskaa vappua!
Risingshadow-kritiikkejäkin ilmestyi jo aikaisemmin lukemistani kirjoista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti