keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Superlukumaraton 25.-31.12. (pääättynyt)

  
Loppuvuoden ajan kestäneet superlukumaratonit huipentuvat viikon mittaiseen koitokseen 25.-31.12. Tämän viimeisen koitoksen emännöi Lotta Hogwarts Library -blogista. En päivitä ihan kaikkea edistymistä tänne, mutta Instagramissa/Twitterissä pääsee seuraamaan reaaliaikaisemmin. 
  
Maanantai 25.12.
  
Ensimmäisenä kirjana luin Osuuskumman urbaanin löytöretkeilyn antologian Murtumia maisemassa (josta kirjoittelen kritiikin alkuvuodesta ilmestyvässä paperilehdessä, siitä lisää myöhemmin). Kokoelmassa on 10 novellia, joista suosikikseni nousivat Artemis Kelosaaren Valiojoukko, Anni Nupposen Talot kuin puut ja Katri Alatalon Meliwasin aaveet. Suosittelen lukemaan tämän, jos urbex (spefitwistillä) kiinnostaa. Minua on aina houkuttanut käydä kurkkimassa hylättyihin taloihin, vaikka se liikkuukin hieman lain harmaalla alueella. 241 sivua luettu.
   
   
Tiistai 26.12. - sunnuntai 31.12.
   
Toisena kirjana aloitin  Ernest Clinen Ready Player One. Se on ensi vuoden ensimmäisen lukupiirin teoksena. Ehdin siis lukemaan kirjan hyvissä ajoin ennen sen pohjalta tehtyä elokuvaa, jonka ensi-ilta on maaliskuussa. 447 sivua luettu, eli aivan en päässyt loppuun maratonin aikana. 
     
 
Yhteensä sivuja maratonin aikana kertyi 688. Olin harvinaisen kiireinen viikon aikana, johon kuului kolme työpäivääkin, mikä osaltaan selittää pientä sivumäärää. Olen myös tehokkaampi lukija silloin, kun maraton kestää vain 24h. Mutta kauhean kiva idea tällainen viikon mittainen maraton, näitä saa järjestää jatkossa lisääkin!

1 kommentti: