tiistai 11. toukokuuta 2021

Pride -lukuhaaste (1.-30.6.2021)

    
Kesäkuu on Pride-kuukausi ja sitä voi viettää esimerkiksi lukemalla teemaan sopivaa kirjallisuutta 1.-30.6.2021. Haasteen tarkoituksena on nostaa esille sateenkaarevuutta kirjallisuudessa. Haasteeseen saa lukea mitä vain, lasten kuvakirjoja, YA:ta, sarjakuvaa, viihdettä, dekkareita, historiaa, tietoa... Yhden tai useamman kirjan, kunhan teoksessa on LGBTIQ+ hahmoja, kuvitteellisia tai todellisia.
  
Kirjojen lisäksi teeman kaikenlainen muukin käsittely on erittäin suotavaa. Olisi kiinnostavaa kuulla esimerkiksi sateenkaarevista elokuvista ja sarjoista: mitkä ovat parhaat, mitä löytyy juuri nyt Netflixistä jne.
  
Haasteeseen voi osallistua kuka vain, ainoana vaatimuksena on ehdoton ei vihapuheelle. Kommentoi siis alle, jos olet kiinnostunut osallistumaan! Lukuvinkkejä löytyy esimerkiksi aikaisempien vuosien haastekoosteista 20202019, 2018 ja 2017 sekä aihetunnisteen sateenkaarikirja takaa. Linkkaa tai listaa lukemani haasteen koosteeseen, joka ilmestyy blogiin 2.7.2021.
  
Sosiaalisessa mediassa voi käyttää aihetunnisteita #pridelukuhaaste ja #sateenkaarikirjallisuus.
    
P.S. Instagramissa on myös käynnissä helmikuussa alkanut, heinäkuun loppuun asti kestävä bingomuotoinen Queer-lukuhaaste. Kannattaa katsoa sekin ja osallistua!
  
Haasteessa mukana:

13 kommenttia:

 1. Mä osallistun jo queer-lukuhaasteeseen ja kesäkuussa myös yhteen kuukauden mittaiseen maratoniin (Whatever-you-want-a-thon), jossa saa ekstrapisteitä LHBTQIA+-kirjoista, joten tähän osallistuminen tulee jo ihan luonnostaan vain lisäämällä nääkin tägit Insta-postauksiin. :D Joten joo osallistun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Nämä haasteiden päällekkäisyydet ovat tosi hyviä syitä osallistua useampaan samankaltaiseen. ♥ Ja vaikkapa jos on ajatelut lukevansa jonkin kirjan Queer-lukuhaasteeseen, mutta siinä ei olekaan bingoon sopivaa teemaa, niin se sopii sitten tähän, missä ei ole rajoitteita.

   Poista
 2. Voi kun tulee kaikkea mukavaa haastetta, mutta eiköhän kesäkuuhun mahdu myös muutama sateenkaarikirjallisuusteos (: Kirjoja ja kikatuksia mukana haasteessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, että osallistut! ♥ Kesäkuussa riittää aina kirjapöhinää. :)

   Poista
 3. Vähän myöhässä taas, mutta olen mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii vielä! :) Ihanaa, kun olet taas mukana haasteessa. ♥

   Poista
 4. Moikka!
  Ilmoittaudun mukaan tänäkin vuonna 😊
  Yksi kirja jo luettuna, postaan sitten dekkariviikon jälkeen ❤

  VastaaPoista
 5. Oli vähän myöhäinen sytytys tämän haasteen kanssa, mutta juuri ja juuri ehdin mukaan: https://kirjaluotsi.fi/akwaeke-emezi-vivek-ojin-kuolema/

  VastaaPoista