tiistai 3. maaliskuuta 2020

Helmikuun luetut + Ilmoittaudu mukaan lukumaratonille (6.-8.3.2020)


Helmikuussa luin seitsemän kirjaa, 1928 sivua. Olen saanut paria kirjaa vaille kaikki viime vuonna luetut postattua blogiin, mutta helmikuun kirjoja ei täällä vielä ole. Tarkoituksena olisi kuitenkin saada postaussumaa purettua lähiaikoina - paljon luettavaa ja lukusuosituksia siis tulossa! 
  
Kuukauteen mahtui kaikenlaista. Ystävänpäivänä lukumaratoonattiin. 14.2. vietin aikaa puolisoni kanssa ja kävimme syömässä ulkona, sillä menimme kihloihin 10 vuotta sitten (ja naimisissakin niistä ollaan ehdity olla jo neljä). Vetämäni lukupiiri aktivoitui jälleen. Pidimme viime syksyn ajan taukoa ja tapasimme helmikuussa kahden kirjan voimin. Tammikuun lukupiiriteoksena oli Rainbow Rowellin Eleanor & Park ja helmikuun kirjana Judith Kerrin Kun Hitler varasti vaaleanpunaisen kanin. Maaliskuun lukupiirikirjana luvassa Maja Lunden Sininen
   
Tein myös hyviä löytöjä kirpparilta, erityisesti hienoa oli löytää toukokuussa lukupiirissä käsiteltävä Colin Greenlandin Harmin tiellä ja Melissa Marrin ihanan keiju-sarjan kolmas osa Fragile Eternity. Sarjasta suomennettiin harmillisesti vain kaksi ensimmäistä osaa. Instagram on juminut nyt pari päivää, enkä ole hamillisesti saanut päivitettyä kuvia sinne. Jospa saisin sen pian toiminaan. 
  
Viime sunnuntaina äänestettiin kirjabloggaajien vuoden 2019 parhaat kirjat, Blogistanian Finlandian sai Pajtim Statovcin Bolla, Globalian Margaret Atwoodin Testamentit Kuopuksen Marisha Rasi-Koskisen Auringon pimeä puoli  ja Tiedon Matilda Gustavssonin Yhdeksästoista jäsen.
  
Uusin Tähtivaeltaja eli 1/2020 ilmestyi ja siinä on kaksi arvosteluani, Ilkka Auerin Kymnaasi ja Leigh Bardugon Varjo ja riipus. Seuraavaa lehteä varten lukupinossani odottavat jo Magdalena Hain Kuolleiden kirja - Paluu Uhriniituntakaiseen sekä Susanna Hynysen ja Dess Terentjevan Neonkaupunki. Lisäksi olen kirjoittamassa Nörttitytöille parhaillaan lukemastani Kassandra Montagin esikoisesta Tulvan jälkeen. Maaliskuussa on lisäksi luvassa ainakin Minna Canth -lukuhaaste (#minullaoncanthia) ja Mulanin ensi-ilta 25.3. 
   
Parhaat lukuhetket vietin Vuokko Hurmeen Huimaa-trilogian toisen osan Kaipaus parissa. Myös Sari Luhtasen Isadella-sarjan toinen osa Sydän murskana oli samaa koukuttavaa tyyliä kuin ensimmäinenkin oli. Lisäksi voin suositella lukemaan lukupiiriteoksena olleen Kun Hitler varasti vaaleanpunaisen kanin, joka on hieno kuvaus siitä, kun natsit nousivat valtaan 1930-luvulla ja pakolaisuudesta lapsen silmin. Ajaton ja ajankohtainen kirja siis.  
  
Kaikki helmikuussa luetut:
  
Julie Murphy: Dumplin 
Anniina Mikama: Huijarin oppipoika 
Judith Kerr: Kun Hitler varasti vaaleanpunaisen kanin 
Sari Luhtanen: Isadella - Sydän murskana 
Max Brallier & Douglas Holgate: Maailman viimeiset tyypit - Painajaiskuningas 
Vuokko Hurme: Kaipaus 
Magdalena Hai: Haiseva käsi 
  

Maaliskuun lukupino:
 • Minna Canth: Hanna
 • Elly Griffiths: Aavekentät
 • Magdalena Hai: Kuolleiden kirja - Paluu Uhriniitutakaiseen
 • Susanna Hynynen & Dess Terentjeva: Neonkaupunki
 • Tatu Kokko: Kävelevien patsaiden kaupunki
 • Maja Lunde: Sininen
 • Max Porter: Lanny
 • Nora Roberts: Viimeinen taistelu
     
   
Huomasin maaliskuun lukupinoa kasatessani, että olen onnistunut taas hamstraamaan vähän liikaa luettavaa. Tämä havainto herätti sitten ajatuksen siitä, että voisin pitää lukumaratonin.
  
Lukumaraton tapahtuu siis jo tulevana viikonloppuna 6.-8.3.2020. Ilmoittaudu mukaan tämän postauksen kommenteissa. Alla vielä muistutuksena lukumaratonin säännöt.
    
 • Maratonilla luetaan 24 tunnin ajan. Voit pitää taukoja (kuten syödä ja nukkua), mutta ne lasketaan mukaan kokonaisaikaan. 
 • Lukea saa mitä vain, esimerkiksi romaaneja, novelleja, runoja, näytelmiä, lastenkirjallisuutta, tietoteoksia, sarjakuvaa tai äänikirjoja. Kirjaa ylös lukemasi teokset ja niiden sivumäärä, äänikirjoista kuunneltu aika. 
 • Maratonista voi halutessaan blogata etukäteen, päivittää kuulumisia sen kuluessa ja tehdä koosteen jälkikäteen. Voit esitellä lukupinoa, kertoa tunnelmista, uusista ideoista ja hyvistä lukuvinkeistä blogissa tai esimerkiksi Instagramissa. 
 • Maratonin lopuksi ilmoita lukemasi teokset, sivumäärä ja/tai kuunneltu aika tai linkitä oma koosteesi 9.2. julkaistavaan maratonia kokoavaan postaukseen tässä blogissa.
 • Voit osallistua myös ilman blogia (kuten Instagramissa tai Twitterissä) ja ilmoittaa loppufiilikset, luetut kirjat ja sivumäärät kommenteissa.
 • Maratonin tunnisteena on somessa #lukumaraton ja maratonpostauksissa voi käyttää tässä postauksessa olevaa kuvaa.
  

12 kommenttia:

 1. Olen mukana lukumaratonilla! :)

  VastaaPoista
 2. Ilmoittaudun mukaan lukumaratonille :) Lukupinossa sitä ajatellen on ainakin yksi Minna Canthin näytelmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! ♥ Taidan itsekin lukea Canthia maratonilla.

   Poista
 3. Osallistun maratoniin, jos vaan jaksan.

  VastaaPoista
 4. Yritän olla mukana!
  kuunneltua.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva, jos pystyt osallistumaan. :)

   Poista
 5. Tulin juuri työmatkalta ja saattaapi olla, että nukuttuani yön yli aloitan lukumaratonin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. ♥

   Poista