sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Joka päivä on naistenpäivä -haasteen kooste

    
Joka päivä on naistenpäivä haaste päättyy tänään. Luin haasteen aikana 12 kirjaa. En ehtinyt lukemaan tämän vuoden Minna Canth -hasteeseen varaamani Hannaa, niin kuin olin suunnitellut. Silti kirja/kuukausi on aika hyvä lopputulos. Näistä voin suositella etenkin Heglandia, Kerriä ja Montgomerya. 
   

Haasteen aikana lukemani teokset (suluissa alkuperäinen ilmestymisvuosi):

  
  
Joko näitä voi sanoa klassikoiksi?
  
  
Ye olde klassikot:
    
  
Spekulatiivisen fiktion klassikoita:
    
   
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden klassikoita:

2 kommenttia:

  1. Onpa kiva, että Cooperin kirja on listallasi. Tuo Susan Cooperin sarja kului minun käsissäni ahkerasti, kun oli nuorempi. Sen toinen osa oli mielestäni tosi pelottava, hädin tuskin uskalsin sivuja käännellä... Olen lukenut sarjan aikuisena uudelleen ja hyvä se oli edelleen. Kirjasta ilmestyi joku vuosi sitten pokkarimuotoinen parin niteen yhteispainos, ja muistan edelleen, miten ihana yllätys oli bongata se kirjakaupan hyllystä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tuo Cooperin sarja omana juurikin sellasina pokkari-yhteisniteinä, joskus bongasin kirpparilta. Ekassa osassa parasta oli miljöö, ja tarkoituksena on jossain välissä jatkaa sarjan parissa. Lapsena ja nuorena eivät napanneet kiinnostustani, sillä vanhoilla kansillaan eivät näyttäneet houkuttelevilta. Siskoni (s. 1974) suositteli näitä minulle, kun olin nuorempi. Hän kertoi, että ollessaan itse nuori, ei paljoa spefiä ollut joten hän luki kaiken, mitä löysi. Tästä sarjasta oli pitänyt paljon.

      Poista