keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Prideviikon lukutempaus (26.6.-2.7.2017)


   
Tänään on Kansainvälinen homo- ja transfobian vastainen päivä. Se antaa sateenkaarevan aasinsillan tälle postaukselle. 
  
Luin viime vuonna Prideviikolle Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin ja pohdin silloin, että olisi hienoa, jos kirjablogeissa olisi luettu ja postattu yhteisöllisesti HLBTQ kirjallisuutta. Tänä vuonna olen kuitenkin ajoissa liikkeellä tämän idean toteuttamisen kanssa. Helsinki Pridea vietetään tänä vuonna 26.6.-2.7. 
  
Tempaukseen ilmoittaudutaan kommentoimalla tähän postaukseen ja osallistumiseen riittää, kun lukee yhdenkin teemaan sopivan kirjan haasteviikolle, mutta lukea saa toki enemmänkin. Kaikenlainen muukin teeman käsittely blogeissa on erittäin tervetullutta. Somessa voi käyttää hästägiä #pridelukuviikko.
  
Lukuvinkkejä löytyy esimerkiksi täältä, täältä ja blogistani Sateenkaarikirja-tägillä. Yllä olevaa sateenkaarisydäntä saa käyttää bloggausten yhteydessä. Kerään haasteviikon päätteeksi listan luetuista teoksista seuraavien vuosien vinkkilistaksi, joten ilahtuisin, jos ilmoittaisitte luetut kirjat myös tähän postaukseen.

Tempauksessa mukana:

26 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Olen ilahtuneena katsellut, lun eri kirjastot ovat ottaneet sateenkaariaiheisille teoksille omat hyllynsä käyttöön. Hyvägän aiheen olisi näkyä täällä blogeissakin. Mukana ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateenkaarihyllyt on mahtava idea. ♥ Toivon, että luokittelu ei rajaa teoksia pois kenenkään lukulistoilta. Sateenkaarikirja kun voi tarjota kaikille jotain. Esimerkiksi minun kevään suosikkikirjani on Becky Albertallin Minä, Simon, Homo sapiens, jota olen suositellut lukemisen jälkeen ihan kaikille, niin hieno teos se on. Tervetuloa mukaan!

   Poista
 2. Loistava idea, ehdottomasti mukana! Pitääkin tämän innoittamana päivittää tuota HLBTQ-kirjallisuuslistaa ajan tasalle. Kiitos linkkauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun lähdet mukaan. :) Se oli hyvä lista.

   Poista
 3. Lähden mielelläni mukaan! Tavoitteena olisi lukea ainakin se yksi kirja, mutta toivottavasti onnistuisin lukemaan enemmänkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan. :) Minäkin laitoin tavoitteeksi yhden, mutta ei voi tietää vielä etukäteen, jos tuleekin luettua enemmänkin.

   Poista
 4. Mukana ollaan, mahtavaa kun järjestät tällaisen. :)

  VastaaPoista
 5. Mukana ollaan. Pitääkö seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuulumisen siis olla kantava teema kirjassa, vai kuinka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole rajauksia sen suhteen, kuinka isossa roolissa on, kunhan sisältää tempaukseen sopivia teemoja. Toki tietenkin olisi hienoa, jos olisi jossain määrin merkittävää teoksessa, mutta jokainen saa itse määrittää miten teoksen liittää mukaan tempaukseen. Tervetuloa mukaan.

   Poista
 6. Multa löytyy myös lukulistalta tähän varmasti jotain sopivaa, eli olen mielelläni mukana :)

  VastaaPoista
 7. mukana ehdottomasti! :)
  Piti kommentoida jo eilen, mutten jaksanu raahautua enää illalla koneelle.

  VastaaPoista
 8. Olen itseasiassa miettinytkin, että järjestääköhän kukaan tästä yleistä tempausta, joten mukavaa että sinä tartuit tähän:) Olen siis mukana järkyttävän pitkän lukulistan kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sinäkin olet miettinyt asiaa. Olen huomannut, että jos keksii hyvän haaste- tai tempausidean, on sitä lähdettävä itse vetämään, jotta se joskus toteutuisi. Tai ainakin vihjaista kovaan ääneen, jos joku siihen tarttuisi. Tykkään paljon Klassikkohaasteesta, kun se kiertää blogista blogiin, ja olisi joidenkin muidenkin haasteiden kanssa kivaa, jos ne uusiutuisivat vastaavalla tavalla. Tervetuloa mukaan! :)

   Poista