lauantai 17. kesäkuuta 2017

Kesälukumaraton 1 (päättynyt)

    
Hannan kirjokannen Hanna emännöi kesän 2017 ensimmäistä lukuhaastetta, joka alkaa omalta osaltani lauantaina 17.6. klo 20. Kesällä on ihanaa lukumaratoonata, kun ulkona on valoisaa vuorokauden ympäri.
  
Lukupinooni olen valinnut tällä kertaa vähän kevyempää luettavaa, sillä luin menneen viikon aikana martontahdissa lukupiirikirjan (Michael Enden enteikkäästi nimetty Tarina vailla loppua) ja dekkareita. 
  
 • Alison Bechdel: Lepakkoelämää
 • Vilja-Tuulia Huotarinen: Valoa valoa valoa
 • Tuuli Hypén: Nanna
 • Mikko Ketola & Anssi Rauhala: Anni Isotalon tutkimuksia 2) Valkoisen meren timantit, 3) Bosporin helmi ja 4) Vatikaanin vanki
 • Pasi Pitkänen: Kadonneiden eläinten saari
 • Jason Shawn Alexander: Empty Zone Vol. 1: Conversations With The Dead
 • Andri Snær Magnason: Aika-arkku

  
Klo 20:00 Lukumaraton alkaa, ensimmäisenä luen lähestyvää prideviikkoa varten Vilja-Tuulia Huotarisen Valoa valoa valoa. 
  
  
Klo 0:50 Valoa valoa valoa luettu, 173 sivua. Ei herättänyt suuria tunteita, ei ihastusta eikä vihastustakaan. Petyin hienoisesti, odotuksissa teos oli vaikuttavampi. Onneksi niin lyhyt. Sujuvaa tekstiä, mielenkiintoisia kerronnallisia ratkaisuja ja tapahtuma vuosi on sama jolloin synnyin, mutta se jokin jäi puuttumaan. Maraton jatkuu Empty Zone -sarjakuvalla.
  
  
Klo 2:30 Empty Zone luettu, yhteensä 309 sivua. Ihan mielenkiintoinen, dystooppinen maailma tässä sarjakuvassa, mutta ehkä aavistuksen liian väkivaltainen, eikä piirrostyyli ollut aivan täysin makuuni. Sarjakuva- ja pridelinjalla jatketaan, seuraavaksi luettavana Lepakkoelämää.
  
   
Klo 4:40 Lepakkoelämää luettu, yhteensä 468 sivua. Sarjakuvasta tuli hyvin pitkälti mieleen takavuosien tv-sarja L-koodi. Melko yllätyksetön, mutta uskottavan kuuloisesti 1990-luvun lesboyhteisöstä kertova sarjakuva. Vielä ennen nukkumaan menoa tartun ainakin Pasi Pitkäsen kuvakirjaan Kadonneiden eläinten saari.   
  
  
Klo 5:30 Kadonneiden eläinten saari luettum yhteensä 532 sivua. Tämä oli aivan ihanasti kuvitettu, vauhdikas ja tärkeän sanoman sisältävä kuvakirja. Toivottavasti Pitkänen tekee jatkossakin yhtä tenhoavia kuvituksia. Taidan lukea vielä yhden sarjakuvan sängyssä, eli seuraavaksi kettutyttö Nanna.
    
    
Klo 16:00 Maraton jatkuu, luettu yhteensä 596 sivua. Nannan tosiaan luin ennen nukkumaan menoa ja samastuin moneen ruutuun. Nyt luettavana maratonpinon ulkopuolelta kiinnostamaan alkanut Colin Dannin Kaukametsän pakolaiset.
  
  
Lukumaraton päättyy klo 20:00. Ehdin lukemaan 100 sivua Kaukametsän pakolaisista, eli saldokseni kesän lukumaratoneista ensimmäisellä kertyi 696 sivua. 

12 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratonille! Sinulla onkin pinossasi monta sellaista kirjaa, joista en ole koskaan kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hauskaa, että tähän valikoitui hieman yllätyksellisempi pino.

   Poista
 2. Kevyt maraton kuulostaa oikein hyvältä dekkari- ja prideviikkojen välissä. Sinä ahkeroit emäntänä monessa! Alkoi nyt mietityttää tuo Pride-viikko - olisikohan minulla hyllyssäni mitään siihen sopivaa? Menen etsimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä maratonit tulevat pitkin kesää hyviin saumoihin. Esim. heinäkuun maratonilla voin lukea teoksia naistenviikolle. :) Haasteiden emännöiminen ja niihin osallistuminen on kivaa, etenkin kesällä, kun enemmän aikaa. Näiden teemaviikkojen jälkeen pidettävä kuitenkin vähän taukoa emännöinnistä, Uudelleen luettua-haaste ja kimppaluvut rullaa toki taustalla. Sitten syksyllä tulee taas Halloween-kuukausi ja Vanhan kirjan arvostuspäivää. :D

   Poista
  2. Mittavan maratonin vedit :). Hain juuri kirjastosta Kadonneiden eläinten saaren. Viisivuotias selasi sitä ja totesi: "Tämä kiinnostaa mua." (Hyvä merkki - kaikki hänelle lainaamani kirjat eivät kiinnosta.)

   Poista
  3. Sain luettua enemmän kuin arvioin etukäteen. Sarjakuvakin lukemiseen menee muuten yllättävän paljon aikaa, etenkin jos jää ihaileman piirrosjälkeä. :) Tuo Kadonneiden eläinten saari oli todella hyvä ja varmasti poikiin vetoava toiminnallisuudellaan. Aikuinenkin viihtyy hyvin ja kuvitus on nautinnollista katsella.

   Poista
 3. Hyvää loppumaratonia! :)

  VastaaPoista
 4. Hieno sivumäärä ja ihania kirjoja. Pitkäsen kirja kiinnostaa minuakin, juuri kuvituksen vuoksi. Nannaa olen lukenut vain lehdistä, mutta voisi toimia myös albumina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli minun ensikosketukseni Nannaan ja täytyy käydä jossain vaiheessa hakemassa kirjastosta loputkin albumit. Pitkäsen kuvitukset ovat todella vauhdikkaita ja hänen tapansa käyttää laajoja pintoja on upeaa. Kepler62-sarjassa esimerkiksi panoraamamaiset avaruus- ja maisemakuvat ovat uskomattoman kauniita ja pikkutarkasti viimeisteltyjä. Mielenkiinnolla odotan hänen tulevia töitään.

   Poista