sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesäkuun luetut

Olen näköjään taas unohtanut koostaa luettuja, eli tässä on myös toukokuun luetut.

Toukokuussa luin kolme kirjaa (719 sivua). Margaret Atwoodin novellikokoelma Siniparran muna oli viimeinen kirja kirjallisuuden praktikumissa ja se oli minun valitsemani. Lisäksi luin Gustave Flaubertin hurmaavan pienikokoisen Bibliomanian, joka kertoi traagisen tarinan kirjoihin rakastuneesta miehestä. Blogasin myös Salla Simukan teoksesta Toisaalla, jonka luin jo aiemmin keväällä, mutta en ollut kirjoittanut siitä vielä.
 
Kesäkuu oli puolestaan lukuisampi: 9 kirjaa ja mukavat 1624 sivua. Pidin myös 12 tunnin puolikkaan lukumaratonin, jonka aikana luin seitsemän kirjaa (yhteensä 616 sivua). Maratoniin kuului niin klassikoita, satuja, runoja kuin näytelmäkin. Parhaiten mieleeni jäivät siitä Pikku prinssi ja Lokki Joonatan. Linkit kaikkiin maratonkirjoihin löytyvät tästä koostepostauksesta. Maratonin lisäksi luin kolme uutuuskirjaa (Moira Young: Julma maa, Sari Peltoniemi: Haltijan poika, Ally Condie: Perillä), kaikki arvostelukappaleita, joista kirjoitin artikkelin myös Risingshadow-sivustolle. Kuukauden paras kirja oli joko Julma maa tai Pikku prinssi.
 
     
Kesken lukemisen ovat vielä Michelle Harrisonin 13 salaisuutta, Magdalena Hain Kellopelikuningas, Katri Valan Kootut runot ja Charlaine Harrisin Veren voima. Niistä lisää sitten heinäkuussa.
   
Loppuun vielä tilastotietoa: verrataan viime vuoden alkupuolta kuluneeseen vuoteen. Kesäkuun loppuun mennessä 2012 olin lukenut 16 kirjaa ja 5749 sivua (n. 359 sivua/kirja), tänä vuonna 20 kirjaa ja 4142 sivua (n. 207 sivua/kirja) - tämä tarkoittaa, että olen lukenut paljon lyhyempiä kirjoja. Toisaalta viime vuoden maaliskuussa luin Diana Gabaldonin Tuliristin, jolla on mittaa 1320 sivua. Alla myös huvikseni pyöräyttämä piirakkakuvio siitä, kuinka lukemieni kirjojen alkuperä jakautuu blogissani.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti