tiistai 18. kesäkuuta 2013

Maratonin jälkeen. Miltä nyt tuntuu?

Luku-urakka on siis takana päin. Olo on kyllä jotenkin, miten tätä kuvailisi. Valaistunut? Kaikki maratoonilla lukemani kirjat ovat yhdellä sanalla sanoen kehittäviä. Tea with Anna Karenina blogin Noora totesi omasta 24 tunnin (kolmelle päivälle jaksotetusta) maratonistaan, että olo on kuin krapulaisella. Kieltämättä, jos joisin alkoholia niin voisin kuvitella olon kostean illan jälkeen olevan tällainen - vähän itsestään irrallaan. Mutta suosittelen kyllä tätä kokemusta kaikille rohkeille ihmisille!
   
Pidemmittä puheitta alla listattuna lukemani kirjani siinä järjestyksessä kuin ne luin. Tarkemmat ajatukset tulevat jokaisesta kirjasta vielä erikseen ja linkittelen ne jälkeenpäin vielä tähän postaukseenkin. Aika on osittain summitainen, kun unohdin välillä kirjata mihin aikaan minkäkin kirjan aloitin. Sivuja kertyi seitsemästä kirjasta 616, ei siis huimaa määrää siinä, mutta sisältöä pikku kirjoissa riittikin enemmän kuin sivuja. Olen vähän hitaanpuoleinen lukija, etenkin jos tekstiin haluaa syventyä enemmän kuin kevyempään viihdekirjallisuuteen.
   
Klo 7-8.30 - Antoine de Saint-Exupéry: Pikku prinssi
Klo 8.30-9 - Tuomas Anhava: Oikukas tuuli
Klo 9-10.30 - Kahlil Gibran: Maan jumalat
Klo 10.30-13.30 - William Shakespeare: Kesäyön unelma
Klo 13.30-15.30 - J.K. Rowling: Siuntio Silosäkeen tarinat
Klo 15.30-19 - Richard Bach: Lokki Joonatan
Klo 19-20 - Tuomas Anhava: Täällä kaukana
 
Baobabit.

8 kommenttia:

 1. Kesäyön unelma on ihana lukea kesällä! Siinä on myös aivan mainioita shakespearelaisia loukkauksia, joista lempparini on tämä: "How low am I, you painted maypole? Speak! How low am I? I am not yet so low but that my nails can reach into your eyes!"
  (Ei tarvinne edes sanoa, että olen tosi lyhyt ja saan siitä kuulla. :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomennoksessa tuo menee: "Ja kuinka pieni? Vastaa, viisissalko! Niin, kuinka pieni olen? En niin pieni, ett'eivät kynteni sun silmiis yllä."

   Kukkamadoksi haukkuminen oli myös hupaisaa. :) Oikein oivallinen ja kepeä teos, joka kyllä kannatti viimein lukea - siitä lisää lähipäivinä ilmestyvässä blogiartikkelissa.

   Minä olen meidän perheen mittapuulla lyhyt. Vanhin isosisko on päälle 180cm, keskimmäinen sisko jotain 174cm ja minä "pätkä" vain 168cm (joskin siis 3cm:llä naisten keskipituutta ylitän). Pituuskäsitykseni on siksi aina ollut vähän vääristynyt. :D

   Poista
 2. Luin ennen nukkumista kymmenen tuntia (tai no joitakin taukoja, ne kuitenkin laskin mukaan tuohon tuntimäärään) ja pää oli kieltämättä aika pyörällä, kun suljin silmäni. Nyt on hieman piristynyt olo, mutta saa nähdä, millainen olo on tämän päivän urakan jälkeen. :) Mielenkiintoista lukea myöhemmin vielä tarkempia ajatuksiasi kirjoista. Etenkin odotan mielenkiinnolla, mitä sanot tuosta Pikku prinssistä, sillä itselleni se on ollut niin merkittävä kirja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli tunnin tauko, kun mies tuli Lokki Joonatanin lukemisen aikaan ja syötiin.

   Pikku prinssistä julkaisinkin jo ajatuksiani. :)

   Poista
 3. Onnittelut!

  Monta kirjaa olet saanut luettua! Kesäyön unelma on ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Yllätyin itsekin, miten monta ehdin lukemaan. Olisin halunnut lukea enemmänkin, mutta toisaalta, tässä oli monta ajatuksia herättävää teosta mukana. Vielä jäi kasaan kirjoja vaikka toiseenkin maratooniin. :D

   Poista
 4. Onnea maratonin selviämisestä! Huh!

  Ja minusta lukemasi sivumäärä on jo paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos!

   Oli kyllä todella jännittävä kokemus! Ensi kerralla voisi suunnitella vielä tarkemmin lukuasentoja ja paikkoja (jospa minulla tuolloin hamassa tulevaisuudessa olisi jo oma luku/nojatuoli tai divaani). Tai mennä vaikka puistoon lukemaan sään salliessa.

   Normaali lukemiseeni verrattuna sivumäärä on kyllä vallan laaja, mutta tässä haasteessa kirjojen fyysinen koko (korkeus ja leveys) sekä tekstin tiheys (runoja yksi/sivu) suhteutettuna yhden kirjan sisälle olisi varmaan pituudessa suppeampi.

   Mutta joka tapauksessa, hieno ensikosketus lukumaratoniin. Ehkä joskus uskallan kokomaratonille. :)

   Poista